Search
Close this search box.

Upside Down #12: Skraćeni vikend obilježile su golijade

Upside down
N+

Pred vama je 12. nastavak kolumne Upside Down koji donosi pregled najnovijih nogometnih događaja u australskoj A-ligi. Ovoga vikenda odigrana su tek tri susreta da bi se kompletiralo 20. kolo ovosezonskog izdanja natjecanja.

Kazneni udarci spasili su Wandererse

Skraćeni vikend započeo je u petak iznimno zanimljivim susretom u kojemu su Western Sydney Wanderersi ugostili Newcastle Jetse. Domaći nogometaši bili su u potrazi za trećom uzastopnom prvenstvenom pobjedom, dok su gosti željeli učvrstiti drugo mjesto s pozitivnim rezultatom.

Utakmica je gotovo savršeno započela za domaće nogometaše koji su postigli pogodak krajem 3. minute kada je Oikonomidis iskoristio izlazak na vratara i pogodio za 1:0. Ipak, pogodak je poništen zbog zaleđa, naravno, na intervenciju VAR-a. Trebalo je proći nekoliko minuta da Wanderersi postignu važeći pogodak, a on je djelo Riere iz kaznenog udarca.

Do poluvremena mreže su mirovale, a onda je u 48. minuti Petratos sjajno pogodio suprotni kut Janjetovića za poravnanje rezultata na 1:1. Potez koji je u tom trenutku konkurirao za najbolji pogodak vikenda.

Međutim, svoj drugi pogodak dana postigao je Riera u 67. minuti, bilo je to ponovno iz kaznenog udarca, a domaća momčad ponovno je došla u prednost. Trebala je proći tek jedna minuta da Nabbout svojim fenomenalnim udarcem postavi konačnih 2:2, bio je to nevjerojatan potez gostujućeg napadača koji će biti jedan od glavnih kandidata za pogodak sezone.

https://www.youtube.com/watch?v=MrWxkSmTt8k

Phoenixi napokon do pobjede

Nogometaši Wellington Phoenixa tri utakmice zaredom nisu osvojili ni jedan bod, a u goste im je stigla momčad Perth Gloryja koja je upisala čak šest poraza u posljednjih sedam susreta.

Da će i ovaj vikend proći loše za momčad s krajnjeg zapada Australije nagovijestili su domaći nogometaši već u 3. minuti kada je Singh potegnuo s 20-ak metara i doveo Phoenixe u vodstvo. Nastavio se tako vikend prekrasnih pogodaka.

Gosti su do izjednačenja došli u 36. minuti susreta kada je Castro prevario Velaphija i poslao loptu u njegov kut s ruba šesnaesterca. Ipak, Španjolac se, umjesto u heroja, pretvorio u apsolutnog tragičara u 82. minuti susreta kada je s bijele točke pokušao izvesti panenku, ali Velaphi se ovoga puta nije dao prevariti.

Konačni rezultat postavio je Lowry autogolom na početku sudačke nadoknade, nakon što nije na pravi način uspio ukrotiti ubačaj Krishne.

https://www.youtube.com/watch?v=gfjEusDC_wE

Sekunde do katastrofe za Adelaide

Posljednji susret odigrali su Adelaide United i Central Coast Mariners, a bio je to dvoboj u koji su domaći nogometaši ušli kao izraziti favoriti. Međutim, sve je krenulo po zlu za domaće u prvih 20 minuta susreta. Prvo je u 7. minuti Hoole, baš kao i Castro ranije tog dana, doveo goste u vodstvo iz slobodnog udarca, a onda je u 18. minuti Gulum zaradio izravni crveni karton.

Muke po domaću momčad nastavile su se i u drugom dijelu kada je Strain glavom pogodio vlastitu mrežu poslije kornera u 53. minuti susreta. Neočekivano brzo reagirali su domaći nogometaši koji su u 61. minuti smanjili zaostatak na 2:1, a poslije slobodnog udarca precizan je bio Elsey.

Nakon što je desetak minuta ranije pogodio vratnicu, Blackwood se upisao u strijelce u 83. minuti susreta i tako konačno donio bod svojoj momčadi. Unatoč igri s igračem manje, domaći nogometaši stvorili su više prilika i bod je najmanje što su zaslužili.

https://www.youtube.com/watch?v=KcAEj7h4wGo

Tablica

Rezultati by SofaScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter