Search
Close this search box.

Preko 35 000 gledatelja pohodilo derbi četvrte rumunjske lige (VIDEO)

Već smo vam na našem portalu u nekoliko navrata pisali o problematici vezanoj uz Rapid i Steauu iz Bukurešta.

>> Sedam tisuća gledatelja na prvoj utakmici novog Rapida

Navijači Rapida su stali uz svoj klub koji se službeno zove AS Academia Rapid, dok je većina navijača Steaue stala uz klub CSA Steaua koji se natječe u 4. ligi, a ne uz FCB Steauu koja se natječe u najvišem rumunjskom nogometnom razredu.

>> ‘Prava’ Steaua danas započinje svoju četvrtoligašku avanturu

Jučer je u Bukureštu igran odlučujući derbi između ta dva kluba u kojem je Rapid u gostima pobijedio Steauu rezultatom 3-1 pogocima Niculaea, Burlacua i Vlade. Bila je to utakmica u kojoj su gosti zasluženo pobijedili jer su nadigrali domaćine. Rapid sada vodi na ljestvici s 59 bodova dok Steaua ima 54 boda i utakmicu manje.

>> Više od 10 000 navijača na derbiju četvrte rumunjske lige (VIDEO)

Prije derbija je bio očekivani korteo navijača obaju klubova.

 

Obilježen je derbi i upadom navijača Rapida na travnjak prije početka utakmice, uporabom suzavca od strane osiguranja zbog čega je jedna žena pala u nesvijest. Naime, suprotstavljena frakcija navijača prvoligaške Steaue je pokušala stavili banner „FCSB=Steaua“, a onaj drugi dio navijača koji prati četvrtoligašku Steauu je to očekivao i tako su na tribini počeli incidenti koje je osiguranje pokušalo spriječiti uporabom suzavca.

Što se broja gledatelja tiče, službeni spiker je objavio da je na utakmici bilo 26.045 gledatelja dok iz domaćina Steaue uvjeravaju da su prodali oko 37 tisuća ulaznica. Na kraju balade je jutros stigao točan podatak o 36.277 gledatelja prisutnih na utakmici National Arene.

Utakmicu su navijači Steaue iskoristili i za obračun sa svojim bivšim idolom Ilieom Dumitrescuom koji je svoju podršku dao Steaui Gigija Becalija. Navijači su mu bannerom poručili da je prava Steaua ona koja se natječe u 4. ligi.

 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter