Search
Close this search box.

Hrvatski malonogometaši puni optimizma uoči Svjetskog prvenstva u Njemačkoj

Nešto više od tjedan dana ostalo je do početka Socca svjetskog prvenstva u malom nogometu. Njemački grad Essen od 2. do 11. lipnja bit će domaćin spektakularnog događaja na kojem će se natjecati 44 reprezentacije, a među njima je naravno i Hrvatska. Pripreme za prvenstvo u punom su jeku, a očekivanja su velika i moglo bi se reći opravdana, sudeći po nedavnom EuroCupu gdje je hrvatska reprezentacija osvojila treće mjesto.

Neki od igrača po prvi put će osjetiti veliku pozornicu Svjetskog prvenstva. Jedan od njih je Hrvoje Čović, koji je bio dijelom hrvatske socca malonogometne reprezentacije na nedavnom EuroCupu u Moldaviji.

”Velika mi je čast igrati za hrvatsku reprezentaciju i jedva čekam zaigrati na Svjetskom prvenstvu. Bio sam stvarno ponosan kad sam dobio poziv za EuroCup. Presretan sam što smo tamo ostvarili takav rezultat, ali to ne bi mogli bez zajedništva, dobre igre i atmosfere koja je vladala među igračima. S ovakvom ekipom kakvu imamo, imam velika očekivanja i za Njemačku. Mislim da možemo stići jako daleko”, optimističan je bio Hrvoje Čović.

Još jedan novak u reprezentaciji jest i Marko Pest-Mudvajl, mladi Vinkovčanin koji je do nedavno, zanimljivo, bio reprezentativac u futsalu, a sada će se po prvi put okušati i u ovoj novoj inačici malog nogometa.

”Socca mi se čini jako zanimljiva. Nadam se da ću se dobro snaći i brzo priviknuti na pravila. Predstavljanje hrvatske reprezentacije u bilo kojem sportu me čini ponosnim i drago mi je da sam na popisu izbornika. Već sam imao prilike igrati u U-19 futsal reprezentaciji na Europskog prvenstvu i osjećaj je bio sjajan. U Essenu očekujem atraktivan mali nogomet i dobru atmosferu. Dat ćemo sve od sebe da prođemo skupinu i doguramo što dalje”, rekao je Marko Pest-Mundvajl.

Podsjetimo, Hrvatska se voljom ždrijeba nalazi u skupini B, zajedno s Meksikom, Kostarikom i Bahreinom, a u prvoj utakmici, koja je na rasporedu 3. lipnja u 15 sati, naši reprezentativci odmjerit će snage s Kostarikom. Završni popis od 13 igrača koji će putovati na SP u Essen izbornik Željko Ostrman će objaviti u petak – 26. svibnja.

Veseli podatak kako je postignut dogovor sa SportKlub televizijom koja će biti ovogodišnji partner Hrvatskog socca malonogometnog saveza te će se ekskluzivno u njihovom programu moći pratiti brojne utakmice sa Socca SP-a, s naglaskom na dvoboje u kojima igra Hrvatska.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter