Amiens zakupio stranicu u L’Equipeu kako bi upozorio na nepravedno izbacivanje iz Ligue 1

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U današnjem izdanju L’Equipe dosadašnji član Ligue 1 Amiens je zakupio čitavu stranicu kako bi upozorio na po njima nepravednu odluku kojom su nakon zaključenja nogometne sezone u Francuskoj izbačeni u drugu ligu.

>> Paris Saint-Germainu deveti naslov prvaka Francuske

Klub sa sjevera Francuske, koji od srpnja prošle godine vodi slovenski stručnjak Luka Elsner, u trenutku prekida sezone je zauzimao pretposljednje mjesto ljestvice s 23 osvojena boda nakon 28 odigranih kola. Deset susreta do kraja sezone za Nimesom, koji je odlukama LFP-a izborio ostanak, su zaostajali četiri boda.

Amiens je tako pokrenuo kampanju kojom traži da i iduće sezone ostanu u najvišem rangu nogometa. Predlažu da se liga iduće sezone proširi na 22 sudionika pa bi tako Amiens i Toulouse ostali u Ligue 1, a u istu bi iz druge lige napredovali Lorient i Lens. U sklopu aktivnosti pokrenuli su i online peticiju koju je do sada potpisalo više od 17 tisuća ljudi.

“Nikad nisam propitkivao odluku o prekidu nogometnih natjecanja nego nepravednu, nekonzistentnu i neutemeljenu odluku LFP-a o tome da se dva kluba izbace iz lige nakon 28 odigranih kola, kada se ima igrati još četvrtina sezone. Ne tražimo financijsku naknadu nego se protiv ovakve odluke borimo jer smatramo da nije u skladu sa sportskim načelima. Pogledajte druge sportove, samo je nogomet donio ovakvu odluku. Postoje pravednije alternative, koje su više u skladu sa sportom i pravilima. Tražimo od saveza i lige da pokažu humanost i solidarnost. Nažalost to se ne događa zbog čega smo prisiljeni ići na sud. Pravni argumenti su na našoj strani i uvjeren sam da će pravda pobijediti.” – rekao je predsjednik kluba Bernard Joannin.

Da odluka Udruženja profesionalni kluba (LFP) nije pravedna prema Amiensu smatraju i velika imena francuskog nogometa poput Laurenta Blanca, Christophea Dugarryja, Luisa Fernandeza te Antoine Kombouaré koji je čak pozvao igrače i trenere da krenu u štrajk ukoliko se ne prihvati Amiensov prijedlog.

Plaćen oglas u L’Equipeu:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email