Ante Miše preuzeo reprezentaciju Turkmenistana

Foto: Zrinjski Mostar
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Turkmenistanski nogometni savez (TFF) je objavom na službenoj web stranici potvrdio uspostavljanje suradnje s dvojicom Hrvata.

Ante Miše preuzet će klupu nogometne A selekcije, dok će Robert Grdović postati novi trener turkmenistanske futsal reprezentacije.

Ovu informaciju je jučer najavio dopredsjednik saveza Serdar Divanov objavivši da će TFF uskoro potpisati ugovore s dojicom hrvatskih trenerskih stručnjaka. Tijekom večeri otkrivena su i imena o kojima je riječ.

Angažman spomenutog dvojca rezultat je suradnje HNS-a i TFF-a.

51-godišnji AnteMiše trenersku je karijeru započeo u Hajduku u kojem je bio pomoćnik Gorana Vučevića, a potom i glavni trener. Nakon toga je kratko radio u Istri 1961 te ponovno na Poljudu da bi od lipnja 2011. do rujna 2012. bio trener Dugopolja. U Prvoj HNL Miše je vodio ukupno 30 utakmica, od toga 28 s klupe Hajduka i 2 s klupe Istre.

Što se klupske karijere tiče, radio je i u Bosni i Hercegovini gdje je od studenog 2013. do travnja 2015. vodio premijerligaša Vitez, a od lipnja do kolovoza 2018. i Zrinjski.

U eri Čačića Ante u reprezentaciji Hrvatske Miše je bio pomoćnik izborniku, te se na toj funkciji zadržao od rujna 2015. do listopada 2017. godine. Bio je sudionik Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.

Njegova prva samostalna reprezentativna avantura tako je trenutno 136. reprezentacija. Turkmenistan je najbolji plasman na FIFA ljestvici imao u godinama 2003. (99.) i 2004. (98.) kada su i jedini put bili među sto nacionalnih seleckija svijeta. Na zavšrnicama velikih natjecanja Turkmenistan se pojavio samo dva puta – 2004. na Azijskom kupu u Kini, te ovogodišnjem Azijskom kupu održanom u Emiratima. U oba pojavljivanja na elitnom reprezentativnom kontinentalnom natjecanju ispali su u grupnoj fazi. S Mišom će u turkmenistansku avanturu i trener vratara Sandro Tomić.

Robert Grdović će preuzeti futsal-reprezentaciju, a u trenerskoj karijeri vodio je Zagreb Zapad, Nacional, Uspinjaču i Jesenje.Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email