Antolić: Matjaž Kek je prvi kandidat za novog trenera Dinama

Foto: Luka Mladinić

Član Uprave GNK Dinamo Krešimir Antolić obratio se javnosti nakon što je klub nedavno raskinuo suradnju s trenerom Igorom Jovićevićem kojeg je na toj poziciji do konca aktualne sezone zamijenio dosadašnji sportski direktor Zoran Mamić.

Antolić je potvrdio pisanja medija da je sadašnji izbornik Slovenije Matjaž Kek želja vodstva kluba za novog stratega:

– “On je definitivno profil trenera kojeg želimo na klupi, smatramo da bi s njim napravili dodatni iskorak u Europi i da bi u Hrvatskoj nastavili biti prvaci. Međutim ne mogu reći da smo definitivno dogovorili, ali prvi je kandidat definitivno i s njim pregovaramo.”

Jedan od čelnika Plavih progovorio je i o jučerašnjem mirnom prosvjedu Bad Blue Bodysa čiji su se predstavnici sastali i s vodstvom kluba:

– “Kada sam čuo da je prosvjed pred maksimirskim stadionom, prvo sam pomislio da navijači dolaze tražiti novi stadion. Druga mi je misao bila da dolaze podržati momčad uoči Hajduka jer ipak je to naš najveći rival bez obzira na 22 boda razlike. No onda mi je preneseno da su tražili trenutni odlazak Zorana Mamića s mjesta trenera Dinama. Mi ne želimo biti klub u kojem će se treneri tako postavljati i mijenjati, Zoran je poslušao i rekao da se to neće dogoditi i da će on kako smo od početka planirali do kraja prvenstva voditi momčad i otišao je na trening. Bilo je nekih 200-250 ljudi, bilo je sve mirno što je posve u redu i ne bih tome pridavao ni veliku ni malu pažnju.”

Osvrnuo se i na situaciju vezanu za stadion Maksimir čiji istočna i južna tribina nisu u funkciji za nedjeljni derbi s Hajdukom:

– “Mi smo odmah nakon potresa tražili od suvlasnika stadiona da osigura dubinski pregled svih tribina kako bi saznali je li došlo do nekih konstruktivnih oštećenja ili ne. Grad je tu partnerski postupio i tribine zapad i sjever su u finkciji, tribina istok to neće biti do sanacije jer je došlo do oštećenja, a tribina jug, na njoj nije bilo konstruktivnih oštećenja već su potrebni dodatni statički izračuni da bi mogla biti potpuno sigurna. Zato ljudi nisu mogli dati konačno mišljenje. To ćemo vidjeti. Mi imamo aktualnu licencu za sezonu 2020/2021, ali i obavezu obavijestiti HNS o stanju stadiona nakon potresa. Nakon toga će se vidjeti trebamo li napraviti drugačije licenciranje ili eventualno trebamo tražiti alternativno rješenje za Europu. U Hrvatskoj tu postoje samo dva stadiona i to Rujevica i Poljud, naravno da nam je u toj situaciji Rujevica prva opcija. Ne bih tu još nagađao, vidjet ćemo kako ćemo riješiti tu situaciju.”