Ardit Deliu se priključio drugoj momčadi Hajduka

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dosadašnji junior RNK Splita Ardit Deliu priključio se drugoj momčadi Hajduka te će zaigrati već danas u prijateljskom dvoboju s ONK-om u Metkoviću.

>> Tko je na probi u Hajduku II?
>> Kolumbijci Gallego i Murillo na probi u Hajduku II (VIDEO)

Radi se o igraču rođenom 26. listopada 1997. godine u Draču. Od 2011. je bio u mlađim kategorijama Bese Kavajeuml;, a od 2013. je bio član U17 reprezentacije. U drugoligaškoj je konkurenciji debitirao na jesen 2014. godine, u 4 nastupa i tek 1 start zabio je čak 2 gola. Do kraja sezone ipak nije zaigrao. Međutim, albanska veza RNK Splita se više puta pokazala kvalitetnom i Ardit je tako, na preporuku Sokola Cikalleshija, došao u Split u ljeto 2015. godine.

Nije mogao potpisati ugovor dok nije postao punoljetan, te je možda i “izgubio” polusezonu, ali igrao je za albansku U19 reprezentaciju u utakmicama protiv Austrije i Gruzije. Registriran je u zimskom prijelaznom roku i ekipi se preključio te polusezone. Do kraja je nastupio 9 puta, 8 u prvih 11 za juniore i zabio četiri gola. Pojavio se prvi put i u kadru prve ekipe, na klupi protiv Rijeke, ali nije ulazio.

Ostao je u kadru juniorske ekipe početkom ove sezone (jedan od starijih) i itekako se iskazao. U 9 nastupa (8 st.) zabio je čak 8 golova, odlično za “fantazistu”, i to dva puta hat-trick. Debitirao je i u prvoj ekipi, trash time kontra Istre 1961. Iako je imao profesionalni ugovor do ljeta 2019., raskinuo ga je nedavno zbog neisplaćenih plaća. Priključio se prije par tjedana albanskoj U21 reprezentaciji, a sada se priključio ekipi koja cilja promociju u 2. HNL.

MODD


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email