Armada povratak navijanju obilježila prekidom (VIDEO)

Screenshot: Ivan Žeželj / twitter (arhiva)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Pet susreta jedanaestog kola Hrvatski Telekom Prve lige je ukupno na tribine privuklo 18.058 gledatelja što je 3.612 po utakmici.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Po običaju najviše znatiželjnika, njih 7.945, je bilo na Poljudu gdje je Hajduk svladao Varaždin golovima Jaira i Nejašmića.

Delegat navedenog dvoboja je bio Martin Šarića iz Dugog Sela koji je u zapisniku naveo:

Organizacija utakmice u skladu s Propozicijama natjecanja 1. HT HNL. Održan sastanak s predstavnicima klubova, rukovoditeljem osiguranja i povjerenicima za sigurnost, te na istom utvrđen način organizacije utakmice.Uvidom u športske iskaznice i licence sl. osoba utvrđeno da su u potpunosti valjanje. Kao strani državljani kod domaćina nasutupili igr. br. 5, 21, 34 i 11, a kod gosta br. 5, 44 i 77.  Na klupama prisutne sl. osobe upisane u zapisnik te se ponašale korektno. Medicinske intervencije pružene u par navrata, svi ozljeđivani igrači nastavili igru, osim domaćeg igrača br. 6, koji je u 76. min., zbog ozljede mišića napustio teren za igru. Nakon izlaska iz igre gostujućeg kapetana u 56. min., kapetansku vrpcu preuzeo igrač br. 30. Pripadnici domaće navijačke skupine (Torcida) na sjevernoj tribini, oko cca 3.000, u 10. min., izvjesila transparente Uefa-prekriženo, u 70.-73. zapalila 16 baklji, 2 dimne kutije i 1 bljeskalicu, u gledalištu bez ubacivanja u teren za igru, u 79. min., skandirala “purgerske pičke”, u 87. min. “Šukeru turčine-napušice kurčine”, u 88. min., “mi hrvati ne pijemo vina, već krv četnika iz Knina” te u 90+2. min., “HNS pederi, nogomet ste sjebali”. Klub domaćin osigurao brojčanike ulaznice i uspostavio sustav personaliziranih ulaznice, te ispoštovao sve obveze prema medijima sukladno Propozicijama natjecanja.

Kolo je zaključeno remijem Rijeke i Lokomotive (1:1) na Rujevici gdje je bilo 4.835 gledatelja, a sraz je obilježio i prekid bojkota Armade koja se ponovno vratila navijanju na domaćim utakmicama.

Navijači Rijeke su povratak obilježili i prekidom zbog upotrebe pirotehnike, a Osječanin Mladen Jurišić je tom prilikom zabilježio:

Utakmica odigrana prema Propozicijama natjecanja HT Prva Liga za sezonu 2019/20. Prije početka utakmice obavljen je pregled stadiona i propadajućih prostoprija a prema Pravilniku o licenciranju klubova. Obavljena je identifikacija igračkih iskaznica, liječničkih pregleda te registracija igrača, niti u jednom u navadenom nije bilo nepravilnosti. Prema čl. 51 a Pravilnika o nogometnom natjecanjima te čl.15. stavak 8 navode se slijedeći igrači tzv.NT u skladu sa navedenim pravilnicima : HNK Rijeka: 32.,8,. 13., 19., 21,.36., i ostali NK Lokomotiva : 5., 6., 9., 12., 13., 15., i ostali. U inače fer i korektnoj utakmici uz primjereno ponašanje predstavnika klubova , navijačka skupina domaćih Armada( koja se nakog dužeg izbivanja vratila na stadion) uzrokovala je u 60 min. prekid utakmice kada je utakmica zaustavljena na 1,4o sek radi bakljade.Jedna baklja bačena je u vratarev prostor te jedna u kazneni prostor . Nekoliko sek. kasnije jedna baklja bačena je na mrežu vrata, te jedna na teren, dakle ukupno 4 baklje , nakon navedenog nije bilo više incidenata. Unatoč fer i korektnoj te vrlo dinamičnoj i zanimljivoj utakmici, te ponašanje službenih osoba dodjeljeno je 5 opomena za gostujuće nogometaše te ih prema čl. 54 Disciplinskog pravilnika prijavljujem. Nogometaši domaćih dobili su dvije opomene.


Kolo su pak na Aldo Drosini pred 1.555 gledatelja otvorili Istra 1961 i Inter-Zaprešić, a gosti su do boda (2:2) došli u posljednjim trenucima susreta golom vratara Žige Freliha.

Delegat Krešimir Glavina iz Preloga je o utakmici zapisao:

Organizacija utakmice po Propozicijama tog ranga natjecanja uz prisustvo svih službenih osoba i službi potrebnih za odigravanje utakmice. Sportske iskaznice igrača obje momčadi upisanih u zapisnik kao i licence službenih osoba obje momčadi uredne. Obje momčadi se pridržavaju čl. 15 st. 8 Propozicija o nacionalno treniranim igračima i to kod domaćina br. 12, 6, 7, 14, 20, 22, i kod gostiju br. 7, 11, 13, 25, 35 i 34. Utakmica završila u redu i miru. Dovršeno.

Dinamo je na Maksimiru pred 1.511 pratitelja golom Petkovića iz kaznenog udarca slavio protiv Slaven Belupa, a Milan Rukavina iz Osijeka je tom prilikom u svom izvještaju napisao:

Organizacija utakmice provedena u skladu s propozicijama natjecanja HT prve lig. Utakmica odigrana na odličnom terenu po povoljnim vremenskim uvjetima pred 1511 gledatelja među kojima oko 250 pripadnika BBB. Na sastanku pred utakmicu pored kontrola suđenja gospodina Šime Vukića nazočan povjerenik za sigurnost domaćin gospodin Aleksandar Hodulak.Prodaja ulaznica realizirana sukladno članku 6 propozicija natjecanja.Kao nacionalno trenirane igrače domaćin je u zapinik o utakmici prijavio igrače broj: 5,21,27,55,99,40.A gosti igrače broj:12,6,10,14,23,29. Od 63 do 66 minute BBB u više navrata skandiraju “Mamiću cigane odlazi iz svetinje” te “Mamiću,Mamiću jebemo te mi ti nisi Dinamo Dinamo smo mi”. U 78 minuti na tribini međiu BBB zapaljene 4 baklje od kojih su 3 bačene na atletsku stazu iza gola.Ponašanje igrača i službenih osoba obje momčadi vrlo korektno.

Osijek je pak u Gradskom vrtu nakon preokreta slavio protiv Gorice (2:1) u susretu koji je privukao 2.212 gledatelja. Delegat utakmice je bio Robert Balen iz Zagreba koji je zabilježio sljedeće:

Organizacija utakmice protekla prema Propozicijama HT Prve Lige bez propusta, zaštitara i sakupljača lopti dovoljan broj, iskaznice i licence ispravne i s pravom nastupa. Kod domaćina na klupi nije bilo glavnog trenera, nego pomoćni trener koji je vodio momčad. Domaćin osigurao na svim službenim ulazima brojače gledatelja, te posjeduje odobrenje za točenje alkohola. Domaćin prijavljuje slijedeće nacionalno trenirane igrače: 1, 13,6,8,9,21, a gosti: 1,5,10,14,18,19.Utakmica puna tempa i do kraja neizvjesna. Prijavljuje se domaćin po čl.54.dp pravilnika HNS-a zbog 7 opomenutih igrača, te gost zbog 4 opomenuta i jednog isključenog igrača (2.žuti karton).


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter