Armada: Pozdravljamo put našeg kluba koji će biti predvodnik treće opcije

Facebook/KN Armada Rijeka
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Povodom posljednjih događaja i tema koje su se otvorile u i oko aktualnog prvaka države, te nakon što je predsjednik Rijeke Damir Mišković na konferenciji za medije objavio svoj plan i program za financijski spas hrvatskog nogometa i sporta, javnosti se priopćenjem obratio Klub navijača Armada.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Povodom posljednjih događanja oko našeg kluba i sveopćeg ludila u našem nogometu dužni smo obratiti se javnosti. Predstavnici Armade s jedinim ciljem za dobrobit kluba, sinoć su se sastali s predsjednikom Rijeke te u otvorenom razgovoru razjasnili probleme koji su eskalirali proteklih dana.

Armada jasno ostaje iza svojih stavova prema HNS-u koje već godinama, a možemo slobodno reći desetljećima, jasno iskazuje na tribinama. Sukladno tome, želimo promjene u savezu kojeg ne slučajno zovemo mafijom te tako pozdravljamo put našeg kluba u kojem će Rijeka biti predvodnik tzv. treće opcije koja neće biti rob jedne ili druge strane. Naš slogan i transparent koji je u subotu 90 minuta bio na ogradi jest “Sami protiv svih”, a ukoliko je potrebno tim putem će krenuti i Rijeka jer povijest je pokazala da našem klubu sekundiranje jednoj ili drugoj opciji neće donijeti dugoročno ništa dobro. Pokazalo se prošle šampionske sezone da su upravo navijači bili snaga koja svijetli iz mraka nogometne mafije i vodi je prema naslovu prvaka.

Upravo zato, Rijeci ne trebaju nikakvi sastanci sa tzv. savjetnicima koji iz sjene vode stvari, a u sjeni su zato jer savjetnik često u Hrvatskoj je jednako kriminalcu. Čisti ljudi, čista obraza i duše sigurno se ne moraju skrivati iza savjetničkih funkcija. U politiku kluba, a najmanje sportsku nismo nikada i nećemo ulaziti, svjesni da se tu silom prilika mora sa svima razgovarati i susretati na utakmicama kao što se i mi sa svojim navijačkim suparnicima susrećemo. No, smatramo da je dužnost navijača kao korektiva i savjesti kluba da upozori na anomalije i nešto što je iznad nogometnog biznisa, upravo zato jer je nama to emocija koja gori u nama i ne izražava se u brojkama. Poslovna suradnja za boljitak kluba je nešto na što ne možemo utjecati jer ne vodimo klub, ali emocija zgražanja nad naivno namještenim fotografijama je pravo svakoga navijača koji je to doživio protekloga tjedna. Savjetnici, predsjednik kao lutka na koncu i njihovo odabrano društvo najblaže rečeno sumnjivih ljudi, među kojima su prosto rečeno ubojice, NIKADA neće biti dobrodošle u Rijeku. Za to nam ne treba ni politika koja vuče konce, niti medijska panika koja se prodaje, niti dušebrižnici iz drugih klubova kojima je odjednom „stalo“ do Rijeke posljednjih godina već samo čisto srce koje kuca za Rijeku već godinama, koje je najponosnije bilo prošle sezone, a naučeno je da puno više boli – jer ljubav boli.

Na kraju, smatramo da je najavljena anketa pogrešan potez prividne demokracije jer niti u jednom trenutku nitko nije tražio ostavku vodstva Rijeke i predsjednika Miškovića pa to nije niti predmet pitanja, a mogla bi dovesti do nepotrebnih podjela koje su česte u Hrvatskoj, u vidu ili si za ili si protiv. Možda budu svi suzdržani do konkretnih promjena u hrvatskom nogometu jer to je ono što apsolutno cijela nogometna javnost želi, počevši od igrača i stručnog stožera našega kluba koji na svojoj koži to osjećaju iz kola u kolo, ali smo prošle sezone zajedničkim snagama pobjedili na ponos svih nas.

KREPAT MA NE MOLAT – SAMI PROTIV SVIH


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter