Austrijski trener hrvatskog podrijetla preuzeo Šibenik

Foto: HNK Šibenik

Šibenik je dobio novog sportskog direktora i trenera. Iz ureda će sportsku politiku kluba krojiti Dario Dabac koji je protekle dvije godine istu funkciju obavljao u Istri 1961 dok je trenersku palicu preuzeo Damir Čanadi. Riječ je o 52-godišnjem austrijskom stručnjaku hrvatskog podrijetla koji je posljednji angažman imao u Altachu. Njega je nakon neuspješnog drugog mandata napustio koncem prošle godine.

Čanadi je nakon završetka igračke karijere trenerski zanat pekao u nizu austrijskih niželigaša da bi mu prvi značajniji posao bi onaj pomoćnika u Lokomotiv Moskvi dok je najviše uspjeha ostvario u svom prvom mandatu u Altachu s kojim je u sezoni 2013./14. osvojio drugu tamošnju ligu, a potom je klub doveo do trećeg mjesta u Bundesligi čime je po prvi put u povijesti kluba izborio plasman u europska natjecanja. Dobri rezultati nisu prošli nezapaženo pa je dobio poziv Rapid Beča, no avantura u glavnom gradu je potrajala samo 17 utakmica. 

Novu priliku je potom dobio u inozemstvu gdje je u dva navrata vodio Atromitos, a posebno se pamti prvi mandat kada je ponovo uspio izboriti plasman u europska natjecanja. Kratku epizodu je imao i u njemačkom drugoligašu 1. FC Nürnbergu. 

Austrijski stručnjak na Šubićevac ne stiže sam obzirom da će mu pomoćnik biti Mario Rac, a prvu prozivku momčadi u pripremama za novu sezonu održat će nadolazećeg ponedjeljka.