Barcelona potvrdila da Leo Messi napušta klub

Foto: Wikimedia

Završila je epizoda Lionela Messija u Barceloni. Katalonski klub je službeno objavio da 34-godišnji Argentinac neće potpisati novi ugovor te da napušta Camp Nou. Iako su obje strane postigle dogovor o produžetku suradnje do potpisa ugovora ne može doći zbog administrativnih i strukturalnih razloga odnosno loše financijske situacije u kojoj se nalazi Barcelona. Naime, iako je Messi pristao na smanjenje plaće, prema propisima LaLige ono nije dovoljno kako bi Barcelona zadovoljila salary cap zbog čega trenutno nije u mogućnosti registrirati nove igrače.

Messi je u Barcelonu stigao s 13 godina te je za prvu momčad debitirao u listopadu 2004. godine. Ukupno je upisao 778 nastupa u kojima je zabio 672 gola. S katalonskim klubom je osvojio deset naslova prvaka Španjolske, u Kupu kralja je slavio u sedam navrata, a Superkupu osam puta dok je Ligu prvaka osvojio četiri puta. Tri puta je osvojio i FIFA klupsko prvenstvo. Od individualnih nagrada izdvaja se čak sedam Zlatnih lopti koje su završile u njegovom vlasništvu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter