Bastia izbačena u 5. ligu, navijači očekuju tri mjesta u novoj upravi

Facebook/Socios Etoile CLUB Bastiais
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Od samog početka ljeta stvari po SC Bastiu su krenule nizbrdo. Već smo pisali u kakvim se problemima našao nekada puno uspješniji francuski klub. Izbacivanje iz Ligue 2 u National, treći rang natjecanja, radi teške financijske situacije je samo po sebi već problem. Na to se nadovezala poprilično realna opasnost od proglašenja stečaja što bi značilo još dodatno srozavanje u National 3, odnosno 5. ligu.

The Ultimate Managed Hosting Platform

>> SC Bastia: Tanka je granica od vrha do dna

Čak ni tu nije stala apokaliptična atmosfera oko Bastije, pa je prije nekoliko dana svih 10 potencijalnih ulagača odustalo od svojih nakana. To bi vodilo konačnom gašenju kluba ili njegovu oživljavanju u Regional 2, da bude jasnije, 7. ligi. Kao da su se pristaše kluba odjednom našle u tunelu potpuno obuzetom mrklom tamom.

Ipak, tamo negdje u njegovoj dubini dvojac Claude Ferrandi i Pierre-Noel Luiggi je upalio jednu malu uljanicu koja bi trebala predstaviti spas. Potvrda je došla i iz samog kluba da će u četvrtak spomenuti duo preuzeti glavnu riječ i krenuti s pokušajem oživljavanja. Do potpunog fijaska i gašenja neće doći, ali u nadolazeću sezonu će krenuti iz National 3. Novo rukovodstvo je najavilo da se očekuje povratak u Ligue 1 kroz 5 godina što bi bilo poprilično brzo jer to znači da bi u navedenom periodu svaku godinu ostvarili promociju u viši rang. Važnu ulogu u ovoj priči bi trebali imati i navijači koji bi, kako je izjavio Ferrandi, dobili i svoja mjesta u upravi kluba.

Projekt kojim dvojac Ferrandi-Luiggi nastoji vratiti Bastiu na čvrste noge bi trebao biti predstavljen upravo u četvrtak. Ono što im predstavlja imperativ je pokrivanje duga od 1.2 milijuna eura kako bi mogli uopće sudjelovati u prvenstvu, a onda ih čeka mukotrpno rješavanje ostalih potraživanja koja se procjenjuju na visokih 20 milijuna eura. Udruga Socios Etoile Club Bastias, koju su osnovali navijači, već neko vrijeme prikuplja novčana sredstva za pomoć klubu, te su u trenutku objavljivanja ovog teksta prikupili preko 200 000 eura. Udrugu smo također kontaktirali povodom najnovijih događaja, te su nam istaknuli da u novom ustroju kluba očekuju tri mjesta u Upravi kluba. Naglašavaju da će krucijalni problem novog početka biti činjenica da je klub izgubio profesionalni status zbog čega više nemaju pravo na korištenje stadiona na kojem su do sada nastupali, a koji je u vlasništvu Grada.

Zbog ovakve situacije Bastia je zatražila od nogometnog saveza da im se izađe u susret i odgodi prva četiri kola kako bi što uspješnije riješili nagomilane probleme koji opasno ugrožavaju egzistenciju kluba.

Duje Kulušić

 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email