Bez značajnijih promjena na sudačkim listama – glavnom sucu i dalje 2.800 kuna po prvoligaškoj utakmici

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza usvojio je liste sudaca za jesenski dio sljedeće sezone Prve HNL, Druge HNL i završnice Hrvatskog nogometnog kupa. Elitna, prva i druga odnosno razvojna skupina glavnih sudaca će u idućoj sezoni brojati ukupno 25 arbitara što je jedan više u odnosu na netom završenu sezonu.

U elitnoj skupini nije bilo promjena te i ona i dalje broji šest sudaca, a to su Ivan Bebek, Fran Jović, Igor Pajač, Tihomir Pejin, Duje Strukan i Mario Zebec.

U prvoj skupini nalazi se osam sudaca, a i na toj listi nije bilo promjena u odnosu na prošlu sezonu pa se na njoj i dalje nalaze Damir Batinić, Dario Bel, Ante Čuljak, Dario Kulušić, Marko Matoc, Marin Vidulin, Ivan Vučković i Ivan Župan.

Jedina promjena je zabilježena u drugoj odnosno razvojnoj skupini koja je proširena za jedno ime, a radi se o sutkinji Ivani Martinčić iz Koprivnice. Uz nju su još u ovoj grupi i Tomislav Bionda, Andrej Burilo, Marko Cestarić, Tino Krečak, Marko Linić, Zdenko Lovrić, Josip Lučić, Ivan Matić, Goran Pečarić te Jakov Titlić.

Kada je u pitanju lista pomoćnih sudaca ona je proširena za tri nova suca te će u novoj sezoni ukupno brojati 29 imena koja su raspoređena u elitnu skupinu sa 10 sudaca te prvu skupinu koja broji 19 sudaca.

U elitnoj skupini pomoćnih sudaca također nije bilo promjena pa se na njoj i dalje nalaze Jerko Crnčić, Vedran Đurak, Borut Križarić, Ivica Modrić, Goran Pataki, Goran Perica, Hrvoje Radić, Kruno Šarić, Marjan Tomas i Bojan Zobenica.

Tri nova imena u prvoj skupini pomoćnih sudaca su Željko Bučar iz Duge Rese, Vice Vidović iz Solina i Dejan Vuković iz Zagreba, a uz njih su u ovoj skupini i dalje Dejan Berger, Alen Jakšić, Ivan Janić, Nikola Kečkiš, Tomislav Keglević, Robi Kezele, Dino Knez, Goran Loparac, Anto Marić, Ivan Mihalj, Kristijan Novosel, Luka Pajić, Mario Pepur, Luka Pušić, Sanja Rođak Karšić i Marko Stolnik.

Bez promjena je bilo i na list VAR i AVAR sudaca. Tako i dalje imamo 11 VAR sudaca, a to su Ivan Bebek, Dario Bel, Goran Gabrilo, Fran Jović, Marko Matoc, Igor Pajač, Tihomir Pejin, Duje Strukan, Marin Vidulin, Ivan Vučković i Mario Zebec dok je na listi AVAR sudaca 13 imena: Jerko Crnčić, Vedran Đurak, Miro Grgić, Robi Kezele, Borut Križarić, Igor Krmar, Ivica Modrić, Goran Pataki, Goran Perica, Tomislav Petrović, Kruno Šarić, Marjan Tomas i Bojan Zobenica.

Kad je u pitanju lista kontolora suđenja za jesenski dio natjecateljske sezone 2020./21. došlo je do smanjenja s 18 na 16 imena. U prvoj skupini su i dalje ostali Vlado Svilokos i Miroslav Vitković dok su iz druge skupine ispali Slavko Čulina iz Zagreba, Dušan Kukić iz Siska te Božo Mamić iz Bjelovara, novo ime je Siniša Premužaj iz Varaždina, a u njoj su i dalje ostali Branko Bajić, Šime Bugarija, Domagoj Ljubičić, Bruno Marić, Miro Marijanović, Dragutnin Karlo Poljak, Branko Stipković, Tomislav Šetka, Zlatko Šimčić, Alojzije Šupraha, Danijel Trampus, Dragutin Vuk i Šime Vukić.

Promjene je doživjela i lista delegata koja će u novoj sezoni imati 34 službene osobe što je dvije više nego prošle sezone. Nova imena su Blaž Pezo i Žarko Čanadžija dok će ovaj posao i dalje obavljati Darko Matošić, Zdenko Blažičević, Dražen Posavec, Krešimir Glavina, Tihomir Čalić, Lino Roša, Ivan Smokrović, Milan Rukavina, Ante Podnar, Ante Vučemilović, Darko Kolesarić, Marko Ilijašev, Mladen Jurišić, Antun Valić, Dalibor Kajinić, Zoran Pandža, Jure Zečević, Stipe Doljanin, Vicko Bućan, Jakov Juretić, Davor Ivić, Mladen Žugec, Martin Šarić, Ivan Jurina, Robert Balen, Zlatko Stanković, Željko Podrug, Željko Ukić, Ivan Vukojević, Damir Stipković, Stjepan Žugaj te Damir Bogdanović.

Jedna promjena je izvršena i u Komisiji nogometnih sudaca pa njen član više nije Darko Cvitković kojeg je zamijenio Vlado Svilokos. U njoj i dalje ostaju Ante Kulušić kao predsjednik te povjerenik za određivanje kontrolora suđenja, kao i članovi Domagoj Vučkov koji je ujedno zadužen za VAR edukaciju, Draženko Kovačić, Ante Vučemilović-Šimunović, savjetnik Ivan Košutić, tajnik Igor Pristovnik te Alen Gerek kao povjerenik za određivanje sudaca Prve HNL.

Povjerenik natjecanja Prve HNL je i dalje Josip Brezni, disciplinski sudac Alan Klakočer, a povjerenik za sigurnost Miroslav Marković. Završnicu Hrvatskog nogometnog kupa će voditi povjerenstvo koje čine Davor Ivić kao predsjednik te Željko Bel i Josip Brezni kao članovi.

Izvršni odbor HNS-a utvrdio je i naknade za suce, delegate, kontrolore na utakmicama Prve HNL, Druge HNL te Hrvatskog nogometnog kupa gdje nije bilo promjena i odnosu na prethodnu sezonu.

Glavni sudac će tako po jednoj utakmici Prve HNL te od četvrtfinala kupa zarađivati 2.800 kuna, pomoćnom sucu pripada 1.800 kuna, a četvrtom sucu 700 kuna. VAR sudac će primati 1.800, a AVAR 1.200 kuna dok je za delegata i kontrolora suđenja predviđeno po 1.100 kuna.

Kad je Druga HNL u pitanju glavni sudac ima pravo na 1.000 kuna po susretu, njegovi pomoćnici po 700, a četvrti sudac dobiva 200 kuna. Kontrolor suđenja i delegat imaju naknadu od po 500 kuna.

Sve naknade, putni troškovi i smještaj službenih osoba podmiruju se iz članarina koja uplaćuju klubovi. Kotizacija prvoligašima za novu sezonu iznosi 450.000 kuna, a plaća se u tri rate.

Dokumenti:

Pročitajte još:

>> Gabrilo, Mlakar, Križarić i Frković više ne sude Prvu HNL


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter