Bjelica bez novih pojačanja okupio nogometaše Osijeka

Foto: NK Osijek

S pripremama za novu sezonu, koju otvaraju domaćim ogledom s Goricom, startali su nogometaši Osijeka. Trener Nenad Bjelica je na prvom okupljanju na raspolaganju imao 33 igrača, a u odnosu na prošlu sezonu u svlačionici više ne stanuje Ante Erceg. Povratnici u Gradski vrt su Adrian Leon Barišić, Dion Drena Beljo, Šime Gržan i Mirlind Daku koji su se vratili s posudbi.

Na prvoj prozivci tako su bili su: Marko Barešić, Marko Malenica, Franko Kolić, Karlo Bartolec, Marin Leovac, Laszlo Kleinheisler, Darko Nejašmić, Vedran Jugović, Amer Hiroš, Mijo Caktaš, Ramon Mierez, Ivan Fiolić, Diego Barri, Mihael Žaper, Mario Jurčević, Mile Škorić, Danijel Lončar, Petar Brlek, Vinko Petković, Slavko Bralić, Kristian Fućak, Mihret Topčagić, Alen Grgić, Damjan Bohar, Kristijan Lovrić, Mato Miloš, Antonio Mance, Yevgen Cheberko, Ivan Cvijanović, Šime Gržan, Mirlind Daku, Dion Drena Beljo i Adrian Leon Barišić. Obzirom na oporavak od ozljeda izdvojeno su trenirali Kleinheisler i Barišić dok će se momčadi nakon odrađenih reprezentativnih akcija naknadno pridružiti Ivica Ivušić i mladi crnogorski nogometaš Nikola Janjić.

Sportski direktor i trener Nenad Bjelica je ovom prilikom izjavio: “Budući da imamo veliki broj igrača dovodit ćemo igrače samo ukoliko ode netko od stožernih igrača poput Ivušića, Miereza, Belje, Kleinheislera, Žapera… Oko njih ima dosta upita i ukoliko netko od njih ode onda ćemo se pojačavati. Dečki koji imam su u ove dvije godine pokazali da se mogu potući sa svakime u HNL-u i da za ove ciljeve, a oni su plasman u Europu i boriti se za nešto više od toga, imamo sasvim dobru momčad jer smo se na zimu dobro pojačali sa šest igrača i stvorili momčad koju možemo pripremati za prvenstvo i kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Skoro na svakoj poziciji imamo tri igrača i time možemo biti zadovoljni. Normalno je da želimo grupnu fazu Konferencijske lige, ali realni smo pa vidimo koji nam je koeficijent, potencijalni suparnici su nam TOP klubovi. Trebat će imati malo sreće u ždrijebu i to već u drugom pretkolu, puno toga ovisi koga ćemo dobiti, ali maksimalno ćemo se pripremiti. U srijedu je ždrijeb, idemo proći prvog suparnika pa vidjeti do kuda možemo. Ne želim prodavati maglu navijačima i pričati priče koje nisu realne, ali naravno da nam je želja jesen u Europi. Bit će zahtjevno, ali radit ćemo na tome da budemo spremni za drugo pretkolo.

Bijelo-plavi će u Osijeku trenirati do 18. lipnja kada je zakazana i prva provjera u kojoj će suparnik biti Slaven Belupo (subota, 11 sati). Potom slijedi odlazak Sveti Martin na Muri gdje će se tijekom 12 dana obaviti središnji dio priprema. U tom periodu će biti odigrane i četiri utakmice i to protiv ATSV Wolfsberga i Austrije Klagenfurt u Austriji, Universitatee Cluj u Sloveniji i Poleta iz Svetog Martina na Muri u trening bazi. Generalna provjera uoči početka nove sezone bit će 9. srpnja protiv FK Krupa u Gradskom vrtu.