Bjelica: “Želja je dovesti u Osijek Ligu prvaka” (VIDEO)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na gradilištu novog stadiona na Pampasu Osijek je predstavio novog trenera Nenada Bjelicu koji se nakon skoro 20 godina vratio u Gradski vrt. Dobrodošlicu mu je zaželio predsjednik Ferenc Sakalj koji mu je ovom prilikom uručio dres s brojem 10 koji je nosio i za vrijeme igračkih dana u klubu iz grada na Dravi.

“Dobio sam veliku odgovornost i vjerujem da ću svojim radom i sa svojim suradnicima uspjeti dovesti Osijek kamo pripada. Nadam se da ću opravdati povjerenje jer odgovornost je velika, ali ja sam spreman. Dobio sam odgovornost da vodim sportsku politiku NK Osijeka. To znači da ću se baviti raznim segmentima, svime što se tiče sportskog dijela, a to znači škola nogometa, prva ekipa, B ekipa. Imam odgovornost da postavim ljude koji će dovesti Osijek na mjesto koje mu pripada. Isto tako će biti i kod dovođenja igrača, sve u dogovoru sa svojim suradnicima. Bit ćemo fokusirani na sebe i pokušati na ovaj stadion dovesti Ligu prvaka. To bi bilo ostvarenje sna, igrati s Osijekom Ligu prvaka.”, izjavio je 50-godišnji stručnjak.

Bjelica je s Bijelo-plavima potpisao ugovor na tri godine, a dobio je veliku odgovornost budući da će osim trenerskog posla biti zadužen i za kompletnu sportsku politiku kluba, kao i za rad te organizaciju omladinske škole. Imat će i odriješene ruke kad su u pitanju dovođenja igrača u okviru određenog proračuna pa je već naglasio da se u idućim danima mogu očekivati pojačanja na pozicijama lijevog bočnog, zadnjeg veznog i krila.

Prema neslužbenim informacijama Bjelica će Osijek zajedno sa stručnim stožerom koštati milijun eura na sezonskoj razini, a pomoćnici će mu biti isti kao i u Dinamu. Tako će ponovno surađivati s Reneom Pomsom, Ninom Bulom, Silvijom Čavlinom, Martinom Mayerom, Karlom Reinholzeom i Jasminom Osmanovićem. Nije isključeno da se stožer dodatno proširi s trenerima i stručnjacima koji su radili i u stožeru bivšeg trenera Ivice Kuleševića.

Predstavljanje Nenada Bjelice na Pampasu:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email