Blog: Dok je nas, bit će i Hajduka!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Triba skupit sve iz stana, ćaću, mater, babu, unuka, sve, ćuku, mačka i u nedjelju na Poljud. Ako se ima kanarinca, ponijet i njega, nek’ crvkuće. Imate staru teško pokretnu tetku u Krilu? Trkom u auto i po nju, još onda skupite i onog barbu što je na vezovima tamo!

Na stranu što je utakmica bitna za samopuzdanje, na stranu što bi trebalo odati i počast ekipi za uspješnu sezonu (jer ona to jeste, sjetimo se i sami svojih predviđanja prošlog ljeta). Ono zbog čega i kuče i mače triba u nedilju biti na Poljudu je odati počast jednom mladiću, koji je već postao velikan.

Ovo je posljednja utakmica Maria Pašalića na Poljudu, momka koji ima tek 19 godina, odigrao je tek jednu sezonu, a već je legenda Bilih. Jer, Mario je odličan nogometaš, ali prije svega izniman čovjek. Pokazatelj kako se voli klub, primjer kako se radom može postići puno. Sve ono dobro što Hajduk jeste presonificirano je u liku i djelu Maria Pašalića.

Onda jebemu mater i nama samima ako se ne možemo skupiti ko ljudi i u nedjelju jednim ludim navijanjem pozdraviti Maria, poželjeti mu sreću u daljnjoj karijeri i kazati mu da vrata Hajduka za njega ostaju vječno otvorena. Veliki čovik je veliki čovik, nebitno koliko ima godina.

Nek se zavijore bandire od svile, nek Marmontova gori, nek se komentatori obezglave od trešnje stadiona. Mario Pašalić je zaslužio takav oproštaj od Poljuda. Ekipa je zaslužila pljesak za ovu neobičnu sezonu. I time će se poslati poruka “Nećeš razbojniče” onima kojima treba biti poslana. Neće slomit dišpet, neće slomiti velikane, jer imat ćemo mi i dalje slične ljude ka Mario. Doći će dan kad biserje nećemo prodavati još dok se nisu počeli ni brijati. Nek se slikaju, nama dolaze Andrija i Nikola nakon Pašalića, a Bila vojska ionako stalno tu je…

Hajduk živi vječno, a oni dok ih ne dostigne spora, ali teška, ruka pravde!


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email