Search
Close this search box.

Borimir Perković novi trener Osijeka

Foto: HNK Šibenik

Borimir Perković novi je trener NK Osijek. Nekadašnjem veznjaku Bijelo-plavih, danas 55-godišnjem treneru povjereno je vođenje prve momčadi u nastavku sezone, pri čemu će mu asistirati Ivo Smoje i Karlo Primorac kao pomoćni treneri i Filip Šušnjara kao trener vratara, priopćio je klub iz Gradskog vrta.

Perković se kao glavni trener istaknuo odličnim epizodama u Šibeniku i Interu u kojima je afirmirao čitav niz mlađih igrača, a osim što je dugo godina bio pomoćni trener Zlatku Daliću u Al Ainu samostalno je trenirao i Varaždin, navodi se na službenoj stranici Bijelo-plavih.

Perković je, inače, osječkim ljubiteljima nogometa ostao u vrlo dobrom sjećanju kao bivši igrač Bijelo-plavih. U redovima Osijeka je proveo dvije sezone, od ljeta 1997. do lipnja 1999., uz vrlo zapažen učinak. Naime, prve je natjecateljske godine imao 18 nastupa uz četiri gola, da bi u drugoj osječkoj sezoni, kada su ga zaobišle ozljede, odigrao 27 prvenstvenih utakmica i polučio devet pogodaka. Tada je efikasniji od njega bio samo Stanko Bubalo (10). Još je dva zgoditka Perković dodao i u Kupu Hrvatske u kojem je Osijek te godine osvojio i svoj jedini trofej, pobjedom u finalu nad vinkovačkom Cibalijom od 2:1.

Nastupio je u tom povijesnom maksimirskom dvoboju od prve do posljednje minute. Igrao je Boro u to vrijeme sa Šušnjarom, Galinovićem, Beljanom, Lasićem, Ergovićem, Vuicom, Stjepanom i Juricom Vranješom, Vidovićem, Gašparom, Bubalom, Balatincem, Prišćom, Mituom… Njegovi ga tadašnji suigrači pamte ne samo kao pravo pojačanje, nego se potvrdio i karakterno, ljudskim kvalitetama. Kasnije bi uvijek, dolazeći u Osijek s momčadima koje je vodio s trenerske klupe, isticao kako mu je vrijeme provedeno u gradu na Dravi bilo prekrasno i nezaboravno, zaključuju iz NK Osijeka.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter