Boysi pozivaju na ‘mini derbi’ Dinama i Hajduka

Foto/N+

Svega tjedan dana nakon velikog derbija u Splitu između Hajduka i Dinama, u 2. HNL očekuje nas ‘mini’ derbi drugih momčadi Plavih i Bilih. Svoj dolazak na pomoćni teren Hitrec-Kacijan najavili su Bad Blue Boysi koji pozivaju sve navijače Dinama da zajedno isprate utakmicu.

Motiv dolaska je činjenica da dosadašnja praksa na domaćim utakmicama Dinamove „B” ekipe nije uključivala razna maltretiranja kakvima su izvrgnuti navijači koji dolaze na Maksimir pa se nadaju kako oni koji o tome odlučuju neće mladim igračima koji nastupaju za Dinamovu drugu ekipu uskratiti igranje u pravoj nogometnoj atmosferi.

Dinamo II dočekuje utakmicu na prvom mjestu s 58 bodova, dok se Hajduk II trenutno nalazi na šestoj poziciji s prikupljenih 40 bodova. Usprkos velikoj bodovnoj razlici, može se očekivati napeta i sadržajna utakmica. Razlog tome su dosadašnja dva ogleda u kojima su u oba navrata gosti odnijeli kući tri boda.

Prva utakmica u trećem kolu odigrana je na Poljudu, a slavili su Plavi 1:0 pogotkom Borne Miklića. Drugi susret rezervnih ekipa odigran je u 14. kolu, a Hajduk se osvetio za domaći poraz i pogocima Jerka Šeparovića i Ivana Prtajina slavio s 2:1, dok je za Dinamo ponovno u derbiju strijelac bio Borna Miklić.

Za očekivati je velik broj gledatelja na Hitrecu koji je zadnji put bio pun prije deset godina (osmog srpnja 2008.) u prijateljskoj utakmici između Dinama i ljubljanske Olimpije.