Brazilski nogometni savez izjednačio premije za mušku i žensku reprezentaciju

Foto: Pixabay

Igračice brazilske nogometne reprezentacije ubuduće će primati iste premije i nagrade kao i njihove muške kolege, objavio je tamošnji nogometni savez (CBF).

“Od ožujka ove godine CBF je postigao jednaku vrijednost u pogledu nagrada i dnevnica između muškog i ženskog nogometa. Odnosno, igračice zarađuju isto što i igrači tijekom reprezentativnih akcija. Nema više razlike u spolu, jer CBF jednako tretira muškarce i žene. Ono što će nogometašice dobiti eventualnim osvajanjem medalje na Olimpijskih igara sljedeće godine bit će isto kao i kod muškarca.”, pojasnio je predsjednik Saveza Rogerio Caboclo.

Na ovaj potez su se prethodno odlučili i nogometni savezi u Australiji, Norveškoj i Novom Zelandu dok je u Sjedinjenim Američkim Državama pokrenut sudski spor po ovom pitanju.

Nogometašice Brazila su aktualne prvakinje Južne Amerike, a kontinentalnu smotru su osvajale u sedam navrata. Najbolji rezultat na Svjetskim prvenstvima im je drugo mjesto koje su 2007. godine osvojile u Kini dok su na Olimpijskim igrama bile srebrne 2004. godine u Ateni te 2008. godine u Pekingu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter