Bundesliga nastavlja u drugoj polovici svibnja

Foto: Pixabay

Njemačke federalne i državna vlada predvođena Angelom Merkel dala je odobrenje da nastavak nogometne sezone uslijedi u drugoj polovici svibnja, a točan datum će odrediti Njemačka nogometna liga (DFL). Video sastanak svih prvoligaških i drugoligaških klubova je zakazan za sutra, četvrtak, 7. svibnja. Opcija je da do nastavka dođe 15. ili 22. svibnja pred praznim tribinama i uz poštivanje strogo propisanih epidemioloških mjera koje uključuju redovito testiranje igrača, trenera i ostalog osoblja na koronavirus.

Prema planu za nastavak sezone momčadi će prije nastavka morati ići u karantenu koju će moći odraditi u svojim trening centrima. Igrači su i dosad imali obvezu izolacije, ali ne i karantene.

Njemački klubovi su sredinom travnja počeli s trenažnim aktivnostima u manjim skupinama, a od prošlog tjedna se u svih 36 klubova prve i druge Bundeslige vrše redovita testiranja. Tako je u prvom valu odrađeno 1.724 testa od koji je deset bilo pozitivno. Zaražene osobe se upućuju u 14-dnevnu karantenu dok ostatak momčadi nastavlja s treninzima. Specifična situacije je u drugoligašu Erzgebirge Aue koji je sve igrače i trenersko osoblje stavio u karantenu nakon što je jedan član momčadi bio pozitivan.

Prekid nogometne sezone u Njemačkoj je uslijedio u ožujku, devet kola prije kraja prvenstva, u trenutku kada vodeću poziciju na ljestvici drži Bayern s četiri boda više od Borussije Dortmund.

Službene odluke oko nastavka sezone:

– Francuska – otkazano
– Nizozemska – otkazano
– Njemačka – 15. ili 22. svibnja
– Mađarska – od 23. svibnja
– Češka – od 25. svibnja
– Poljska – od 29. svibnja
– Portugal – od 30. svibnja
– Hrvatska – od 30. svibnja
– Švicarska – od 8. lipnja
– Turska – od 12. lipnja

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore