Bundesliga nastavlja u drugoj polovici svibnja

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Njemačke federalne i državna vlada predvođena Angelom Merkel dala je odobrenje da nastavak nogometne sezone uslijedi u drugoj polovici svibnja, a točan datum će odrediti Njemačka nogometna liga (DFL). Video sastanak svih prvoligaških i drugoligaških klubova je zakazan za sutra, četvrtak, 7. svibnja. Opcija je da do nastavka dođe 15. ili 22. svibnja pred praznim tribinama i uz poštivanje strogo propisanih epidemioloških mjera koje uključuju redovito testiranje igrača, trenera i ostalog osoblja na koronavirus.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Prema planu za nastavak sezone momčadi će prije nastavka morati ići u karantenu koju će moći odraditi u svojim trening centrima. Igrači su i dosad imali obvezu izolacije, ali ne i karantene.

Njemački klubovi su sredinom travnja počeli s trenažnim aktivnostima u manjim skupinama, a od prošlog tjedna se u svih 36 klubova prve i druge Bundeslige vrše redovita testiranja. Tako je u prvom valu odrađeno 1.724 testa od koji je deset bilo pozitivno. Zaražene osobe se upućuju u 14-dnevnu karantenu dok ostatak momčadi nastavlja s treninzima. Specifična situacije je u drugoligašu Erzgebirge Aue koji je sve igrače i trenersko osoblje stavio u karantenu nakon što je jedan član momčadi bio pozitivan.

Prekid nogometne sezone u Njemačkoj je uslijedio u ožujku, devet kola prije kraja prvenstva, u trenutku kada vodeću poziciju na ljestvici drži Bayern s četiri boda više od Borussije Dortmund.

Službene odluke oko nastavka sezone:

– Francuska – otkazano
– Nizozemska – otkazano
– Njemačka – 15. ili 22. svibnja
– Mađarska – od 23. svibnja
– Češka – od 25. svibnja
– Poljska – od 29. svibnja
– Portugal – od 30. svibnja
– Hrvatska – od 30. svibnja
– Švicarska – od 8. lipnja
– Turska – od 12. lipnja

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter