Bundesligi od TV prava 1,1 milijarda eura po sezoni

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Njemačka nogometna liga (DFL) sklopila je novi ugovor o prodaji TV prava za razdoblje od sezone 2021./22. do 2024./25. ukupno vrijedan 4,4 milijarde eura. Pandemija koronavirusa utjecala je i na ovaj posao tako da je natječaj prvotno odgođen, a onda je umjesto očekivanog povećanja dogovoreni iznos za 240 milijuna eura manji od onog koji je vrijedio za razdoblje od 2017. do 2021. godine. Klubovi prve i druge Bundeslige tako će po sezoni dobivati 1,1 milijardu eura.

“Rezultat natječaja nudi klubovima Bundeslige i 2. Bundeslige, kao i navijačima najveću moguću stabilnost u neizvjesnim vremenima. Veliko hvala medijskim partnerima koji su svojim ulaganjima za naredni period izrazili povjerenje u budući pozitivan razvoj Bundeslige i 2. Bundeslige.” – rekao je izvršni direktor DFL-a Christian Seifert.

Ugovor je sklopljen s TV kućom Sky koja će prenositi 200 utakmica subotnjeg programa po sezoni dok je streaming servisu DAZN za područje Njemačke, Austrije i Švicarske pripalo 106 utakmica koje se igraju petkom i nedjeljom. U priču se uključio i ProSiebenSat.1 koji će prenositi devet utakmica tijekom sezone uključujući otvaranje Bundeslige i druge Bundeslige kao i doigravanje za ostanak u Bundesligi te njemački Superkup. Državne TV kuće ARD i ZDF nastavit će i dalje prikazivati sažetke svih utakmica, a sažeci su pripali i Axel Springeru koji će imati pravo na obje lige.

Bundesliga je novim ugovorom plasirana na četvrto mjesto kad je u pitanju vrijednost ugovora za TV prava po sezoni. Na liderskoj poziciji je Premier liga koja dobiva 1,84 milijardu eura po sezoni, slijedi Ligue 1 s 1,17 miljardi eura te LaLiga s ugovorom vrijednim 1,14 milijardi eura. Prva HNL odnosno HNS bi pak od 2022. godine za TV prava trebala dobivati 10 milijuna eura s bonusima na ugovor koji bi se sklopio po formuli od 7 + 3 godine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter