Calhanoglu se zbog suspenzije odrekao plaće u Bayeru

Hakan Calhanoglu
Foto: Steindy / wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Turski reprezentativac i član Bayer Leverkusena Hakan Calhanoglu zamrznuo je plaću dok se nalazi pod suspenzijom FIFA-e.

Proteklog tjedna CAS je donio konačnu odluku da se 22-godišnji ofenzivni veznjak suspendira na razdoblje od četiri mjeseca te kažnjava sa 100.000 eura jer je 2011. godine prekršio ugovor s Trabzonsporom. Naime, Calhanoglu je prošao omladinsku školu Karlsruhe, ali je potom odlučio otići u Trabzonspor s kojim je potpisao ugovor. Međutim usprkos tome se predomislio te je naposljetku ostao u Njemačkoj i karijeru je nastavio u Karlsruheu. Zbog toga ga je turski klub tužio FIFA-i koja je presudila protiv Calhanoglua, a konačnu odluku je potvrdio i sportski sud u Laussani.

Calhanoglu je za službene stranice Apotekara izjavio:

– “Bayer 04 nema nikakve veze s ovim slučajem, a u sportskom i ekonomskom smislu teško je pogođen konačnom odlukom. Zbog toga sam svjestan da ne trebam dodatno pogoršavati situaciju te sam odlučio da ne želim primati plaću dok nisam na raspolaganju momčadi.”

Turski reprezentativac je član Bayera od srpnja 2014. godine kada je pristigao iz HSV-a za odštetu od 14,5 milijuna eura. Tijekom dosadašnje sezone upisao je 22 nastupa u kojima je postigao po sedam pogodaka i asistencija te je njegov izostanak veliki udarac za momčad Rogera Schmidta.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email