CAN 2017: Kamerun u finalu (VIDEO)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Drugi polufinalni susret, odigran uFracevilleu, pripao jeKamerunukoji je rezultatom 2-0 bio bolji od favoriziraneGane.

Nesavladivi lavovipuno su kvalitetnije ušli u utakmicu, te igrom, a pogotovo prilikama dominirali prvim dijelom utakmice.Kamerunje prema prikazanom trebao voditi već do 25. minute, no obranaGanenekoliko je puta paničnim čišćenjem spašavala svoja vrata. Negdje oko 25′ budi seGana, no osim nekoliko dalekometnih udaraca i pokušajaAyewanisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata mladogOndoe.

Drugo poluvrijeme bolje otvarajuCrnezvijezde. Uz nekoliko neiskorištenih dobrih i opasnih situacija zbog nedostatka koncentracije u završnici, te nekoliko odličnih reakcijaFabriceaOndoena vratimaKameruna, susret je usprkos mnogim dobrim prilikama, i dalje biona nuli. I tada u 72. minuti kapetanKamerunaMoukandjoubacuje odličnu loptu iz prekida u protivnički peterac gdje se vratarRazaki stoperBoyenisu najsretnije snašli, te lopta dolazi do stoper praškeSlavijeNgadeuNgadjuijakoji spretno zabija za 1-0Kameruna.

Nakon primljenog pogotkaAvramGrantna travnjak je poslao i nedovoljno zaliječenogAsamoahaGyana, no u jeku napadaCrnihzvijezda,Lavovipotvrđuju svoj ulazak u finale. Jedan loš ubačaj čisti obranaKameruna, Abobakar prima loptu, te zajedno sBassogogomkreće sam naAffulai vrataGane. Pravoremena predaja lopte i mirno plasirana loptaBassogogau 3. minuti prdoužetka ugasili su sve nadeGane.

Igrač utakmice:Christian Bassogog (Kamerun)

Granti njegoveCrnezvijezdetako će se pridružitiBurkiniFasouPortGentilugdje će se u subotu boriti za 3. mjesto.HugoBroosi njegoviLavoviidu u veliko finale u kojem ih očekujeEgipat. Reprezentacija s kojom su igrali, i izgubili (1-0), svoje posljednje finale. Bilo je to uGani2008. godine, a na putu do finala sFaraonimau polufinalu su izbacili upravo domaćina, i jučerašnjeg protivnika –Ganu.

>>CAN 2017: Egipat u finalu nakon jedanaesteraca (VIDEO)


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter