CAS potvrdio izbacivanje Trabzonspora iz europskih natjecanja

Foto: Trabzonspor

Aktualni turski doprvak Trabzonspor definitivno neće igrati u kvalifikacijama Lige prvaka. Sportski arbitražni sud u Lausanni odbio je njihovu žalbu kojom su pokušali osporiti odluku UEFA-e da ih se zbog kršenja nagodbe o financijskom fair playju na jednu sezonu izbaci iz europskih natjecanja.

U kvalifikacije Lige prvaka tako će uz Basaksehir ići Bešiktaš koji je mogući suparnik Lokomotive, a u Europsku ligu uz Sivasspor i Galatasaray po prvi put u povijesti kluba ide Alanyaspor.

Trabzonspor je 2016. godine sklopio nagodbu s UEFA-om zbog kršenja financijskog fair playja kojom je dogovoreno uvjetno isključenje iz europskih natjecanja. Sankcija ne bi stupila na snagu da je klub ispunio propisane uvjete među kojima se ističe onaj o ispunjavanju ciljeva obzirom na financijske rezultate za 2019. godinu.

Uefino tijelo za financijsku kontrolu (CFCB) je početkom lipnja utvrdilo da Trabzonspor nije ispunio dogovoreni cilj zbog čega je aktiviralo predviđenu kaznu koju je naposljetku potvrdio i CAS.

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore