Ciljevi za Svjetsko prvenstvo u Meksiku visoki, ali ovise o financijama: “Ako odemo u punom sastavu možemo konkurirati za naslov prvaka”

Foto: Vedran Tolić
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija prije nešto više od tjedan dana vratila se s Kontinentalnog kupa u rumunjskom gradu Iasiju. Iako su se naši reprezentativci tamo osvojili četvrto mjesto, pokazali su da se mogu nositi s vrlo jakim reprezentacijama, a zadovoljni viđenim bili su i čelnici Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

”Zadovoljni smo nastupom u Rumunjskoj jer na ovo natjecanje nismo išli s rezultatskim imperativom, već u svrhu pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Izbornik je dobio uvid u igrački kadar, a imao je priliku i odigrati utakmice s ponajboljim svjetskim malonogometnim reprezentacijama”, pojasnio je Vedran Prga u ime Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

Sličnog mišljenja bio je i izbornik Željko Ostrman.

– ”Pokazali smo da možemo parirati svim reprezentacijama u Rumunjskoj. Kako vrijeme odmiče i kako ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo mislim da ćemo uloviti formu s kojom možemo napasti i same aktualne svjetske prvake”, optimističan je bio Ostrman.

Ipak, hrvatski izbornik u Rumunjskoj nije mogao računati na kompletan igrački kadar.

– ”Kako je ovdje ipak riječ o amaterskom sportu, zbog poslovnih obveza izostali su neki od stožernih igrača reprezentacije poput Marka Pavlovića, Ernesta Malarića, Bojana Vručine i drugih. Ali zato je svoju priliku dobilo nekoliko mlađih igrača i mora se priznati kako su opravdali izbornikovo povjerenje”, nastavio je Prga.

A najiščekivaniji događaj u ovome sportu, Svjetsko prvenstvo u malom nogometu održat će se sljedeće godine u travnju na vrlo atraktivnoj lokaciji – meksičkom otoku Cozumel.

– ”Ono što je za sada poznato je da će Hrvatska nastupiti u Meksiku, ali o ciljevima trenutno ne možemo govoriti jer to ovisi o financijama. Nadamo se kako će nas sponzori podržati kako bi u Meksiko mogli otići u punom sastavu i možda čak i konkurirati za naslov prvaka svijeta”, za kraj je rekao Prga.

Naše reprezentativce sada čeka nastavak priprema i naporni treninzi, a u planu je organizacija jake međunarodne prijateljske utakmice krajem listopada, koja bi pomogla što boljem hvatanju forme reprezentativcima za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter