Ciparski suci dolaze u HNL

Foto: Pixabay

Hrvatski nogometni savez dogovorio je suradnju s Ciparskim nogometnim savezom o razmjeni sudaca i unapređenju sudačkih znanja, priopćeno je iz krovne kuće domaćeg nogometa.

Sporazum dvaju saveza uključuje razmjenu elitnih ili talentiranih i perspektivnih sudaca koji imaju stručno znanje, tehničke vještine, kao i sposobnost vođenja utakmica na najvišoj razini u obje zemlje, a sprovodit će se na temelju reciprociteta u sezoni 2022./23. Ciljevi sporazuma su razmjena tehničkih znanja i iskustava, stjecanje međunarodnog iskustva i poboljšanje kvalitete sudaca, a minimalni zahtjevi podrazumijevaju da suci sudionici moraju biti aktivni na najvišoj službenoj listi sudaca u svojoj zemlji u sezoni 2022./23., da moraju razumjeti i govoriti engleski jezik i da ne smiju biti pod disciplinskim mjerama ili prekršajima u svojim nacionalnim ligama. 

“Zahvaljujem Ciparskom nogometnom savezu, na čelu s predsjednikom Koumasom, koji su prepoznali kvalitetu natjecanja i suđenja u Hrvatskoj te nam ponudili poslovnu suradnju koju smo rado prihvatili. Siguran sam da će iskustvo i znanje hrvatskih sudaca doprinijeti natjecanju na Cipru, kao i da će ovo međunarodno iskustvo biti korisno za daljnji razvoj kako hrvatskih, tako i ciparskih sudaca. Očekujem vrlo uspješnu suradnju za obje strane koja će biti temelj za daljnji razvoj kvalitetnih poslovnih odnosa HNS-a i CFA”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“Velika je privilegija započeti nogometnu suradnju koja proširuje nogometno prijateljstvo naših dviju zemalja. Siguran sam da je ovaj sporazum početak razvoja šire poslovne suradnje naših nogometnih obitelji. Svima želim sreću, pogotovo sucima. Naš posao nije lagan, ali moramo služiti nogometu, to je naša ključna uloga”, rekao je Bruno Marić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a.

“Vrlo smo sretni što smo potpisali ovaj ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom. Siguran sam da će ovaj sporazum imati obostranu korist za nogomet i suce Cipra i Hrvatske. Naši odnosi s Hrvatskim nogometnim savezom uvijek su bili na najboljoj mogućoj razini, a kroz Ugovor o programu razmjene sudaca koji smo potpisali, postaju još bolji. Zahvaljujem predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza, Marijanu Kustiću, i njegovim suradnicima na iskrenoj suradnji u postizanju ovog dogovora”, rekao je George Koumas, predsjednik Ciparskog nogometnog saveza.

“Ovakvi ugovori su vrlo važni za budućnost ciparskog suđenja i, općenito, za imidž ciparskog nogometa. Zaista sam sretan zbog potpisivanja ovog sporazuma. Hrvatsko prvenstvo je vrlo jako i konkurentno, a napravljen je veliki iskorak posljednjih godina na poboljšanju kvalitete nogometa i suđenja. Predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a, Bruno Marić, u potpunosti je promijenio strategiju. Novi suci su promovirani u najviši stupanj natjecanja, kao što to i mi radimo od prošle sezone, a također imaju mladu generaciju međunarodnih sudaca s velikim potencijalom. Dakle, ovaj sporazum puno znači za ciparsko suđenje i ciparski nogomet i siguran sam da će korist za Cipar i Hrvatsku biti obostrana”, rekao je Milorad Mažić, predsjednik Sudačke komisije Ciparskog nogometnog saveza.

FIFA suci s Cipra:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.