Club Brugge u dobrotvorne svrhe prodao 65.000 maski

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Kako bi pomogao borbu protiv koronavirusa Club Brugge je pokrenuo kampanju prodaje zaštitnih maski dizajniranih u bojama kluba. Profit od prodaje će se putem klupske fondacije upotrijebiti kako bi se pomoglo onima koji su pogođeni posljedicama bolesti.

U samo nekoliko dana prodano je čak 65.000 maski čime je prikupljeno 130.000 eura za dobrotvorne svrhe. Maske se prodaju u četiri različita dizajna te pakiranju od po četiri primjerka za ukupnu cijenu od 20 eura.

Jedinstvene maske su napravljene od pamuka i poliestera te se mogu upotrijebit do 15 puta nakon pranja na 60 °C. Nisu namijenjene za medicinsku korištenje od strane osoblja koje je u kontaktu sa zaraženim osobama nego za privatnu upotrebu na mjestima gdje je veća fluktuacija ljudi kao što su trgovine, a sa svrhom sprječavanja širenja virusa. Upotrebom ovih maski klub ima cilj i smanjiti potražnju za specijalnim zaštitnim maskama koje su prije svega namijenjene za liječničko osoblje.


S prodajom maski s istim motivima su potom započeli i u još jednom belgijskom prvoligašu Gentu te su u jednoj večeri prodali čak 10.000 primjeraka. Oni maske prodaju u pakiranjima po pet primjeraka po identičnoj cijeni od 20 eura. Procijenjeno vrijeme isporuke je dva tjedna.


U Hrvatskoj je 2.000 pamučnih maski s prigodnim vizualnim dizajnom, u suradnji s partnerom Galebom, izradio Hajduk. Splitski klub je maske namijenio dijelom za svoje zaposlenike, a veliki dio ih je putem Torcide i Našeg Hajduka dristribuirao potrebnim službama. Maske s hajdučkim motivom tako su dobili i HGSS, Katolička udruga Lovret, Centar Zlatno doba (udruga MI), Samaritanac, Udruga Anđeli, Udruga MoSt, Crveni križ Makarska, Crveni križ Slavonski brod… 

Foto: Robert Matić / hajduk.hr


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email