Club Brugge u dobrotvorne svrhe prodao 65.000 maski

Kako bi pomogao borbu protiv koronavirusa Club Brugge je pokrenuo kampanju prodaje zaštitnih maski dizajniranih u bojama kluba. Profit od prodaje će se putem klupske fondacije upotrijebiti kako bi se pomoglo onima koji su pogođeni posljedicama bolesti.

U samo nekoliko dana prodano je čak 65.000 maski čime je prikupljeno 130.000 eura za dobrotvorne svrhe. Maske se prodaju u četiri različita dizajna te pakiranju od po četiri primjerka za ukupnu cijenu od 20 eura.

Jedinstvene maske su napravljene od pamuka i poliestera te se mogu upotrijebit do 15 puta nakon pranja na 60 °C. Nisu namijenjene za medicinsku korištenje od strane osoblja koje je u kontaktu sa zaraženim osobama nego za privatnu upotrebu na mjestima gdje je veća fluktuacija ljudi kao što su trgovine, a sa svrhom sprječavanja širenja virusa. Upotrebom ovih maski klub ima cilj i smanjiti potražnju za specijalnim zaštitnim maskama koje su prije svega namijenjene za liječničko osoblje.


S prodajom maski s istim motivima su potom započeli i u još jednom belgijskom prvoligašu Gentu te su u jednoj večeri prodali čak 10.000 primjeraka. Oni maske prodaju u pakiranjima po pet primjeraka po identičnoj cijeni od 20 eura. Procijenjeno vrijeme isporuke je dva tjedna.


U Hrvatskoj je 2.000 pamučnih maski s prigodnim vizualnim dizajnom, u suradnji s partnerom Galebom, izradio Hajduk. Splitski klub je maske namijenio dijelom za svoje zaposlenike, a veliki dio ih je putem Torcide i Našeg Hajduka dristribuirao potrebnim službama. Maske s hajdučkim motivom tako su dobili i HGSS, Katolička udruga Lovret, Centar Zlatno doba (udruga MI), Samaritanac, Udruga Anđeli, Udruga MoSt, Crveni križ Makarska, Crveni križ Slavonski brod… 

Foto: Robert Matić / hajduk.hr