Crnogorska liga nastavlja se s gledateljima na stadionima

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Od 30. svibnja predviđen je nastavak svih nogometnih liga u Crnoj Gori. Prvo će na travnjake izaći članovi najvišeg ranga natjecanja, a potom će od lipnja sezonu nastaviti i drugoligaši kao i lige u mlađim dobnim kategorijama.

Osim što su jedni od rijetkih koji nisu prekinuli lige nižeg ranga natjecanja Crnogorci će u nastavku nogometne sezone omogućiti i dolazak gledatelja na stadione.

Ovu vijest je u obraćanju naciji najavio predsjednik tamošnje vlade Duško Marković. Obzirom da je Crna Gora postala jedna od prvih europskih zemalja u kojim više nema aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom Marković je najavio: “Bit će dozvoljene svadbe, krštenja, ograničen broj publike na sportskim događajima uz odgovarajuće mjere”.

Pod kojim uvjetima će navijači moći na tribine još uvijek nije poznato. Osim Crne Gore gledatelji na stadionima su dozvoljeni i u Belorusiji koja za vrijeme pandemije nije ni prekidala prvenstvo te na Farskim otocima na kojima također više nema aktivnih slučajeva zaraze.

Želju za povratkom navijača na stadione iskazao je i izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, no ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je u razgovoru za Sportske novosti otklonio da će tako što u bližoj budućnosti biti moguće: “Još ćemo malo pričekati, teško je reći do kada, ali bolje da se to odlučuje korak po korak. Niti do ove situacije sada nismo došli brzo, već korak po korak, pažljivo postupajući i prilagođavajući se okolnostima.”

Pročitajte još:

>> Crnogorski nogometni savez klubove pomaže s više od tri milijuna eura


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter