Crnogorski nogometni savez klubove pomaže s više od tri milijuna eura

Foto: FSCG
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dok Hrvatski nogometni savez više od dva mjeseca nakon prekida nogometnih natjecanja nije predstavio konkretne mjere pomoći klubovima drugi savezi u regiji imaju drugačije prioritete.

Jedan od njih je nogometni savez Crne Gore koji je na današnjoj sjednici izvršnog odbora izglasao paket financijske pomoći klubovima vrijedan više od tri milijuna eura.

Mjere pomoći se odnose na tekuću te sezone 2020./21. i 2021./22., a u sklopu njih će prvoligaši prvotno dobiti po 25 tisuća eura, drugoligaši po 15 tisuća eura, a 25 klubova trećeg ranga natjecanja po 2 tisuće eura. Nisu zaboravljeni ni futsal klubovi koji će dobiti po tisuću i pol eura pomoći kako bi se borili s negativnim posljedicama koje je uzrokovala pandemija koronavirusa. U aktualnoj sezoni savez će tako izdvojiti 460 tisuća eura.

Kad su u pitanju sljedeće dvije sezone prvoligaški klubovi će dobiti po 80 tisuća eura, drugoligaši po 40 tisuća eura, a trećeligaši po 4 tisuće eura. Donacije za prva dva ranga natjecanja biti će isplaćene kroz osam rata, a za treći rang u dvije rate.

Savez će uz to nastaviti da financijski pomaže klubove koji se natječu u ligi ženskog nogometa u vidu pokrivanja troškova službenih osoba i prijevoza tijekom sezone, kao i futsal lige u vidu plaćanja troškova delegata i sudaca.

Podsjetimo da su mjere pomoći svojim članicama prethodno predstavili FIFA i UEFA. Dok će svjetska nogometna organizacija svaki nacionalni savez pomoći s po 500 tisuća dolara, europska nogometna organizacija je kroz program HatTrick za svaku svoju članicu osigurala sredstva u iznosu do 4,3 milijuna eura.

HNS, osim financiranja troškova testiranja na koronavirus za 350 pojedinaca iz HT Prve lige, još uvijek nije predstavio mjere pomoći nogometnoj obitelji. Glasnogovornik Tomislav Pacak nam je još prije mjesec dana potvrdio da Savez “… planira adekvatne i pravovremene odgovore” kako bi se ublažile negativne posljedice pandemije. U međuvremenu je i Izvršni odbor izglasao prijedlog odluke o izmjenama financijskog plana za 2020. godinu, no iz Saveza nisu željeli otkriti što je njima točno predviđeno. Isti mora odobriti skupština saveza čija sjednica još uvijek nije zakazana.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter