Crnogorski savez od lipnja nastavlja sa svim nogometnim ligama

Foto: FSCG
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Odluku o nastavku nogometnih natjecanja od 1. lipnja donio je i nogometni savez Crne Gore. Za razliku od većine drugih nacionalnih organizacija nogomet će se tamo igrati u svim ligama. Uz Telekom Prvu ligu to podrazumijeva i nastavak natjecanja u kupu, drugoj ligi, omladinskoj, kadetskoj, ženskoj i futsal ligi. Sličnu namjeru trenutno ima i Turski nogometni savez koji s nogometom počinje od 12. lipnja.

U trenutku prekida natjecanja vodeća momčad ljestvice je bila podgorička Budućnost s 54 osvojena boda nakon 23. kola, što je 11 više od drugoplasirane Sutjeske. Sezona bi nakon nastavka potrajala do 19. srpnja, no ukoliko bi UEFA pomaknula rok za prijavu klubova koji će iduće sezone igrati u europskim natjecanjima došlo bi i novog rasporeda susreta kako bi se vodeći računa o zdravlju nogometaša omogućio veći razmak između utakmica. 

Obzirom na dolazak ljetnog perioda koji sa sobom donosi vrućine klubovi će imati obvezu da utakmica mlađih dobnih kategorija organiziraju na prirodnim travnjacima te u popodnevnim ili večernjim satima ukoliko imaju reflektore. Na umjetnim travnjacima će se utakmice moći igrati samo u večernjim satima, ako takvi tereni imaju adekvatno osvjetljenje. Tamošnji savez je u protekle dvije godine sufinancirao postavljanje reflektora svim prvoligašima.

Krovna nogometna ogranizacija u Crnoj Gori je donijela odluku i o financijskoj pomoći klubovima. Ona će im pomoći da bi aktualnu sezonu završili bez problema, a osim toga najavljena je i dugoročna pomoć koja će obuhvatiti dvije sljedeće natjecateljske sezone.

Službene odluke oko nastavka sezone:

– Francuska – otkazano
– Nizozemska – otkazano
– Njemačka – od 15. svibnja
– Mađarska – od 23. svibnja
– Češka – od 25. svibnja
– Poljska – od 29. svibnja
– Portugal – od 30. svibnja
– Hrvatska – od 30. svibnja
– Srbija – od 30. svibnja
– Crna Gora – od 1. lipnja
– Švicarska – od 8. lipnja
– Turska – od 12. lipnja

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email