Dalić 'opleo' po navijačima; NK Varteks mu odgovorio: Klub je ugašen zbog duga prema igraču kojeg ste Vi doveli

Facebook/NK Varteks, Varazdin - FB Official
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

NK Varaždin (jedan od ‘reikarnacija’ ugašenog NK Varteksa) još jednom blagonaklonom odlukom HNS-a osigurao nastup u 2. HNL, iako je na prvenstvenoj ljestvici završio iza Međimurja, pravo je vrijeme za klasično likovanje onih koji su dobrim dijelom i odgovorni za stanje u varaždinskom nogometu. Posljednji u nizu navijače se osjetio pozvanim komentirati Zlatko Dalić. Iste one navijače koji su na vrijeme upozoravali gdje vodi prividno nesposobna, a zapravo klasična politika upravljanja hrvatskim klubovima. Troši van pameti, riješi posao ‘svemu što hoda’ (po mogućnosti i preplati) – i na kraju dana kada sve stigne na naplatu – kukaj da ti je netko uništio klub. Naravno, u ovom dijelu s kukanjem – obavezno se obračunaj s navijačima kao jednim od glavnih krivaca što si danas tu gdje jesi. Tijekom gostovanja u emisiji ‘Sport nedjeljom’ Zlatko Dalić na temu Varaždina osjetio je potrebu izjaviti sljedeće:

“U tom trenutku kada su bile teške stvari, teški trenuci u klubu – navijači su napustili klub kad je brod tonuo svi su ga napustili. Ja skidam kapu njima, na njihovom poslu i što su napravili s tim klubom (NK Varteks), gradili ga – ali kad je klub tonuo oni su ga napustili. Bilo je u povijesti problema i s Torcidom, i sad Dinamom i sa Bad Blue Boysima, s Hajdukom – ali nikada navijači nisu napustili svoj klub. Oni su ga napustili, i tako je klub ostao sam.”
Pravne zavrzlame koje su dovele do toga da se NK Varaždin (inače udruga osnovana u siječnju 2012. prema registru udruga RH, a prema HNS-ovom sustavu Comet u siječnju 2011.) natječe u 3. HNL preskočivši međužupanijsku ligu Dalić nije našao shodnim objašnjavati. Zašto i bi kada je to ‘business as usual’ u hrvatskom nogometu. Na navode Zlatka Dalića oglasio se navijački NK Varteks putem službene Facebook stranice:

“Gospodine Dalić, nisu navijači ti koji su izveli, kako Vi kažete, presedan u cijelom nogometnom svijetu i napustili klub. Klub kad je postao ‘brod koji tone’ su puno prije toga napustili klupski funkcioneri, političke strukture i ponajprije svi oni koji su od tog kluba omastili brk i imali znatne financijske koristi. Prisjetimo se, onaj NK Varaždin ( stari NK Varteks ) izbačen je iz 1. HNL zbog cca. milijun i pol kuna duga prema igraču Milanu Pavličiću, koji je, eto, igrom slučaja u klub doveden upravo u Vašem mandatu sportskog direktora kluba. Navijači su konstantno upozoravali na loše i dvojbene odluke kojima se klub proračunato vodio u propast, no naš glas nije nitko htio čuti, a najžalosnije od svega je da ti isti ljudi koji su najzaslužniji za propast kluba bez imalo grižnje savjesti se predstavljaju kao ‘nova era’ varaždinskog nogometa i spasioci istog u našem gradu.

[adning id="75090" no_iframe="1"][adning id="75089" no_iframe="1"][adning id="0" no_iframe="1"]

I osvrnimo se samo još malo i na klupsku kronologiju – u registru klubova postoje trenutno TRI kluba: naš NK Varteks, osnovan iz čiste ljubavi prema Varteksu i poštenom i transparentnom nogometu. Vaš, gospodine Dalić, koji je osnovan POSLIJE našeg i koji je “pravnim manevrima” prebačen iz županijske u treću ligu, te onaj na kojeg se stalno pozivate, a koji se zove VŠNK i u stečaju je i pred likvidacijom.

I zato Vas molimo da prestanete obmanjivati javnost i u argumentima koristiti neistine ili polu-istine.

Športski pozdrav, uprava NK Varteks”

]]>


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter