Dalić otkrio početni sastav Vatrenih za pripremnu utakmicu sa Slovenijom

Screenshot: HNS / You Tube

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije uoči prvog prijateljskog susreta u Dohi, u subotu protiv Slovenije, prenosi službena stranica HNS-a.

Vatrene još 29. ožujka očekuje i okršaj s Bugarskom, a Hrvatskoj je potreban barem jedan remi da bi i matematički osigurala drugu jakosnu skupinu u ždrijebu skupina Svjetskog prvenstva.

O prilagodbi po dolasku u Katar Dalić je rekao: “Drago mi je vratiti se u ovu regiju, u ovaj prelijepi kraj, imam lijepe uspomene. Inzistirao sam da dođemo prije Svjetskog prvenstva i da se priviknemo na uvjete koji nas čekaju u studenome i prosincu. Ja znam otprije koliko je tu lijepo, ali želio sam da dođemo kao momčad. Želja mi je bila igrati i s Katarom i žao mi je što nije tako ispalo; njima želim dobar rezultat. Stadion je prekrasan i vjerujem da će to biti sjajno Svjetsko prvenstvo, veselimo se tome. Tada očekujem Hrvatsku na visokoj razini, a ovaj turnir nam je priprema za to”

Otkrio je i sastav koji će suprostaviti izabranicima Matjaža Keka: “Atmosfera je opuštenija, sjajna, ali laganih utakmica nema, očekujem da će obje biti teške i tvrde te moramo dati svoj maksimum želimo li napraviti dobar rezultat. Branit će Livaković, tri stopera bit će Pongračić, Ćaleta-Car i Gvardiol, na bokovima Juranović i Perišić, tri vezna igrača bit će Jakić, Modrić i Kovačić, a u napadu igraju Budimir i Kramarić. Očekujem da dečki pokažu ono što su pokazivali ova dva dana na treningu”

Zadovoljan je odabirom Dohe kao mjesta priprema: “Mislim da smo pogodili s izborom mjesta i vremena, sve je sjajno, samo da se nastavi i u rezultatskom smislu. Imamo suparnike koji zahtijevaju respekt te ćemo morati pokazati svoju kvalitetu i uložiti puno energije. Uvjerili smo se u kvalitetne uvjete i siguran sam da će nam ovo iskustvo mnogo pomoći na Svjetskom prvenstvu. Lijepo je da smo problem kvalifikacija već odavno riješili – zamislite da sada igramo ove dodatne kvalifikacije, koliko bi tu bilo nervoze i napetosti”

O sutrašnjem suparniku je dodao: “Slovenskoj reprezentaciji iskazujem veliko poštovanje, pogotovo sjajnom izborniku Keku. Slovenija će biti težak suparnik, pobijedili su nas i ne bih želio da se pogrešne stvari provlače kroz medije. Pripremamo se za oba suparnika, i Sloveniju i Bugarsku. Naposljetku, ja sam i predložio da Slovenija dođe na ovaj turnir, i mislim da ćemo imati dostojnog suparnika na terenu”

Osvrnuo se i na ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo: “Ne razmišljamo puno o drugoj jakosnoj skupini, no to je bitna stvar i tim više moramo biti na maksimalnoj razini. To od nas traže i naši suparnici, stoga nema nikakvog opuštanja”

Na koncu je rekao par riječi i o mladom Jošku Gvardiolu: “Gvardiol je pokazao veliki potencijal i kvalitetu, a za Hrvatsku je odlična stvar imati tako mladog, kvalitetnog igrača koji može još napredovati i još više dati reprezentaciji. Ne smije se umisliti, mora svaki dan raditi u klubu, dokazivati se, da ga ‘ne prebaci’. Sve drugo ima.”