Dalić potvrdio: Nikola Kalinić napustio reprezentaciju

Foto: Fanny Schertzer / Wiki Commons
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas je izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, novinarima potvrdio ono o čemu se od jučer nagađalo – Nikola Kalinić napustio je reprezentativni kamp i neće s reprezentacijom odraditi Svjetsko prvenstvo.

Na iznenađenje, primarno stranih, okupljenih novinara, na konferenciji za medije u za to predviđenom objektu nije se pojavio izbornik Dalić, već samo igrači Milan Badelj i Šime Vrsaljko, a novinari su zamoljeni da ne postavljaju nikakva pitanja koja nemaju veze s utakmicom protiv Argentine.

Na upit jednog iznenađenog stranog novinara “Znači izbornik neće doći?”, glasnogovrnica Saveza uputila je okupljene predstavnike medija da istog potraže u mix zoni gdje će ih pričekati koliko mu vrijeme dozvoli, ukoliko se konferencija s igračima oduži.

Nakon što su ga se mediji konačno dočepali izbornik Dalić je na temu Nikole Kalinića kratko izjavio: “Na utakmici s Nigerijom Nikola se zagrijavao, treba je igrati drugo poluvrijeme, ali je rekao da nije spreman ući i da je osjetio problem s leđima. To se isto ponovilo i protiv Brazila u Engleskoj, ni tada nije bio spreman i jučer na treningu je rekao da nije spreman za trening. Ja sam to prihvatio. Tri puta nisi spreman za trening, ja trebam spremne i zdrave igrače i ja sam jučer zaključio da ga pošaljem doma”, prenosi N1.

30-godišnji napadač Milana tako će ostatak SP-a pratiti doma, a Hrvatska natjecanje nastaviti s 22 igrača zbog toga što prema pravilima FIFA-e reprezentacijama nije dozvoljeno pozivanje novih igrača u slučaju da nije riječ o ozljedi.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email