Dalić: “Sosu ne treba osuđivati, poštujem njegovu odluku”

Foto: Drago Sopta/HNS
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je Borna Sosa prihvatio poziv Njemačkog nogometnog saveza da u budućnosti nosi dres Elfa oglasio se i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić koji je za Sportske novosti poručio:

– “Žao mi je što se Borna odlučio igrati za Njemačku, ali podržavam njegovu odluku. Na njemu je bilo da odluči što će napraviti i mi to moramo prihvatiti. Ne treba ga osuđivati. Tako neki govore – zašto za Hrvatsku ne igra Ademi? No, da je bio Ademi ne bi Brozović dobio šansu da bude u prvom planu kad se tek nametao. Nikoga ne treba osuđivati, ni Sosu, niti bilo koga. Sosa nije bio prisiljen, svojom voljom je tako učinio. Poštujem njegovu odluku. Bornu podržavam kao i svakog drugoga da ode nakon što je rekao da neće više igrati za Hrvatsku. Tako se ponašam. Nema negative niti ljutnje, on je tako izabrao i to je to.”

Navodi da je bilo predviđeno da za A vrstu debitira u ožujku u kvalifikacijskom ogledu s Maltom: “Sosa je bio na popisu A reprezentacije za kvalifikacijske utakmice u ožujku, jasno mu je rečeno da će debitirati protiv Malte. Morao je preskočiti Sloveniju i Cipar jer je imao crveni karton i dvije utakmice kazne iz mlade reprezentacije, što se prenosi i na A vrstu. O tome je i s njim, ali i drugim njegovom ljudima razgovarao Ivica Olić. Kazao mu je da će biti s nama, da ga vidimo, a i da se upozna s atmosferom u ekipi. Rekao je: “Super, hvala“. Međutim, nakon toga je Igor Bišćan zamolio da igrači koje on treba budu ustupljeni mladoj reprezentaciji. I meni je bio cilj da ona napravi što bolji rezultat, ne mogu biti sebičan i misliti samo na sebe. Gledao sam da hrvatska mlada reprezentacije napravi povijesni uspjeh, stoga sam kao uvijek ustupio Bišćanu igrače koje je tražio, pa tako i Bornu Sosu koji je trebao igrati protiv Engleske. Bišćan je rekao da mu je ta utakmica važna i da mu je Sosa bitan za taj susret. O tome je Borna odmah bio obaviješten, sve je znao. Ništa se nije događalo, a da Borna ne bi bio informiran. Međutim, na kraju nije došao na utakmicu s Engleskom jer je javio da je ozlijeđen. Bitno je da javnost zna kako smo Sosi konkretno rekli da mu je mjesto u A reprezentaciji i da će igrati s Maltom, ali i zašto je ustupljen mladoj. Nikako ne stoji teza da ga nisam vidio u A reprezentaciji. Što se potom događalo ne znam. Ali kažem, podržavam njegovu odluku. Dok sam god izbornik nikoga neću moliti da igra za hrvatsku reprezentaciju. To je njegova odluka.”

Izbornik je dodao: “Hrvatska je premala da bi se odricala ili na bilo koji način rješavala igrača, no u ovom slučaju nije problem u Hrvatskoj. Mi se Sosi nismo odrekli, nego se on tako odlučio i to moramo poštovati. Kad se netko oprostio od reprezentacije, ja sam ga podržao, kad mi se sada Sosa rekao da prelazi u Njemačku, i njega sam podržao. Čovjek sam odlučuje što će i za koga će igrati, kako je Rakitić umjesto Švicarske odabrao Hrvatsku, tako je Sosa umjesto Hrvatske odabrao Njemačku. Nema tko što prigovoriti ni HNS-u niti meni. Sve smo napravili. Kako je išla procedura sa svima drugima, primjerice s Domagojem Bradarićem, tako i s njim. Ponavljam, nema drame oko toga. Nemojmo praviti fame.”

O rješenjima za lijevu stranu u Vatrenima je rekao: “Ranije smo imali problem što od Roberta Jarnija nismo imali konstantu na lijevom beku, ali u zadnje vrijeme su se pojavili kvalitetni igrači. Imamo Barišića, igrao je Melnjak, imamo Bradarića i Gvardiola, više nemamo problema. Hrvatska ima svijetlu budućnost na lijevom beku. Neću dalje ulaziti u Sosinu odluku. Ne trebamo to shvatiti kao nešto negativno. Samo pozitiva.”, zaključio je za Sportske novosti.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter