Dalić: “Svaki igrač ima pravo odlučiti koju zemlju želi predstavljati”

Screenshot: Nova TV

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić oglasio se posredstvom službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza nakon što su njemački mediji objavili da će mladi reprezentativac i član Stuttgarta Borna Sosa u budućnosti igrati za tamošnju reprezentaciju te da ga je izbornik Elfa Joachim Löw  već uvrstio na prošireni popis od 32 igrača za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Dalić je poručio: “Borna Sosa je na našem radaru, redovito pratimo njegove nastupe u klubu i on je sigurno na širem popisu kandidata za A reprezentaciju. Povrh toga, bio je aktivan član mladih hrvatskih reprezentacija s kojima je postizao uspjehe, što je najbolji put do A reprezentacije. Od Borne očekujemo da nastavi s dobrim igrama u Stuttgartu i na taj se način još više približi A reprezentaciji. Naravno, svaki igrač ima pravo odlučiti koju zemlju želi predstavljati, ako ima takve opcije.”

Sosa bi prema najavama sljedeći tjedan trebao dobiti njemačku putovnicu obzirom da je mu je majka rođena i odrasla Berlinu. Za mladu reprezentaciju Hrvatske je dosad upisao 19 nastupa dok još uvijek nije debitirao za seniorsku vrstu.

Pročitajte još: