Damir Batinić podnio ostavku u novoformiranoj Sudačkoj komisiji

Foto: Luka Mladinić
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nogometni sudac Damir Batinić podnio je ostavku u novoformiranoj Komisiji nogometnih sudaca koju je jučer izglasao Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i koja je sa svojim radom trebala službeno početi 1. lipnja ove godine.

U pismu koje je uputio predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, izvršnom direktoru Marijanu Kustiću te samom Izvršnom odboru ustvrdio je da je vlada hrvatskog nogometa mimo propisa FIFA-e imenovala Brunu Marića kao novog predsjednika komisije te da se radi o osobi koja ne ispunjava osnovne kriterije na temelju kojih bi mogla obnašati tako visoku funkciju.

U pismu koje je objavio Dalmatinski portal se navodi:

“Poštovani, ovim putem vam se obraćam u svezi vaše jučerašnje odluke o formiranju nove Komisije nogometnih sudaca, predsjednika i mene kao dopredsjednika. Naime, ovim putem iskazujem nezadovoljstvo načinom odabira iste, odnosno imenovanjem gospodina Brune Marića za predsjednika.

Vi ste kao izvršno tijelo HNS-a zatražili od međužupanijskih odbora prijedlog kandidata za novu KNS-a. Predloženim kandidatima trebali ste dozvoliti da iznesu svoj plan i program rada te sami unutar svoje novoformirane KNS-a demokratskim putem izaberu najboljeg kandidata za mjesto predsjednika.

Vi ste mimo Statuta Fife kao krovne organizacije, bez iznošenja plana i programa te razgovora s kandidatima, imenovali Komisiju, dopredsjednika i predsjednika, te je učinili ovisnom o direktnom ili indirektnom utjecaju članova Izvršnog odbora, predstavnika klubova, prisutnih i odsutnih.

Podsjećam vas na vaše odluke iz bliže prošlosti, kada ste kao Izvršni odbor HNS-a prihvatili ostavku imenovanog s funkcije voditelja VAR-edukacije iz razloga ‘tereta’ njegovog djelovanja i odnosa prema poslu tijekom sudačke karijere. Nakon tog čina, jučerašnjim njegovim imenovanjem na još odgovorniju i zahtjevniju poziciju, po mom mišljenju dodatno ste opteretili suce, KNS-a i Hrvatski nogometni savez u cjelini.

Predsjednik KNS HNS-a prije svega treba biti neovisan čovjek, moralno i društveno priznat, imun na razne utjecaje, bez kompromitirajuće prošlosti, a spreman za novi i drukčiji početak.

Jučer imenovani, po mom mišljenju ne ispunjava potrebite kriterije za tako važnu poziciju, nije osoba koja spaja, već dijeli nogometnu obitelj i društvo, suprotan je mojim životnim načelima, načinu na koji sam živio sudačku karijeru, te nema iste životne vrijednosti za koje se zalažem i provodim.

Po mom mišljenju predsjednik Komisije sudaca u ovom ‘osjetljivom’ trenutku mora biti osoba koja ima svoj stav i mišljenje, netko tko se može othrvati raznim utjecajima i pritiscima, te onaj tko neće biti ‘daljinski navođen’ iz Međugorja. Zbog svega ovoga molim da me razriješite dužnosti dopredsjednika i člana KNS-a HNS-a”.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email