Damir Krznar: “Imamo realne šanse da prođemo Villarreal”

Screenshot: You Tube
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ždrijeb četvrtfinala Europske lige koji je održan u Nyonu donio je Dinamu za suparnika španjolski Villarreal. Prva utakmica na rasporedu je 8. travnja u Zagrebu dok se uzvrat igra sedam dana kasnije u Villarrealu.

Ples kuglica u sjedištu UEFA-e prokomentirao je i trener Plavih Damir Krznar koji je poručio: “Što se tiče nas u ovom ždrijebu nije bilo boljih ili lošijih momčadi. Dobili smo Villarreal. Mislim da imamo realne šanse da prođemo tu stepenicu. Bilo je lijepo slikovito vidjeti da se Dinamovo ime provlači u ovoj fazi ždrijeba. To je bilo lijepo za vidjeti, ali trebamo nastaviti sanjati da se zaista vidimo možda i u Gdanjsku. Još uvijek smo ponosni i bez prirodnog tona glasa, ali razumjet ćete nas. Zbilja uživamo i živimo lijepe dane u ovoj našoj zajednici. Nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje.”

Na pitanje hoće li ovu utakmicu biti teže pripremiti u odnosu na prethodne je izjavio: “Mislim da u samim tehnikalijama neće biti, Villarreal je isto tako ozbiljna momčad koja ima svoje konture. Lako je to sve prepoznati. Pripremit će se biti lako, no naći mogućnosti za nekakav trik će sigurno biti teže, ali uživamo u tim izazovima.”

Osim na europsko natjecanje Krznar se osvrnuo i na domaću ligu: ” Znam da je tema Europska liga, znam da je ovo sve lijepo, ali moram pohvaliti i jaku hrvatsku nogometnu ligu koja nam je omogućila sve ovo i koja nas je pripremila za sve ovo. Njoj također pridajemo veliku pažnju, a već u nedjelju nas očekuje Gorica.”


Dinamo je u Europskoj ligi već jednom igrao s Villarrealom. Bilo je to u sezoni 2010./11. kad su se sastali u grupnoj fazi natjecanja i kada su Plavi pod vodstvom Vahida Halihodžića na domaćem terenu golovima Ante Rukavine i Sammira slavili s 2:0 dok su u Španjolskoj upisali poraz od 0:3.

Španjolska momčad koju vodi Unai Emery je do četvrtzavršnice stigla nakon što je u grupnoj fazi natjecanja uvjerljivo osvojila prvo mjesto u konkurenciji Maccabi Tel Aviva, Sivasspora i Qarabaga, a potom je u nokaut fazi bila bolja od Red Bull Salzburga i Dinama iz Kijeva.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email