Search
Close this search box.

DAN POSLIJE: Finila je i ova, vaja poć leć

Konačno, kraj. Na zasluženi odmor idu navijači Hajduka koji su se još jednom napatili. Iako je polusezona obećavala velike stvari, dogodilo se još veće ništa. Mršavo polufinale kupa i treće mjesto s manje bodova nego prethodne dvije sezone, zbroj je svega.

Za kraj je stigla uvjerljiva pobjeda nad Lokomotivom iako je Hajduk istrčao u jednom kombiniranom sastavu gdje su dominirali mladi igrači u obrani. Jedna solidna trening utakmica je završila s čak 5 golova u mreži domaćina od čega su čak 3 sami skrenuli u vlastitu mrežu. Kao da se i sreća narugala s Bilima, “evo vam sad kad ne treba”.

Tri gola probuđenog Trajkovskoga osigurat će mu i mjesto u momčadi ovog kola. Svakako treba poslati i zahvalu Mersinaju za prilično smotane reakcije kod 2 udarca, kojima je skrenuo putanju baluna. Brekalo, iako nije toliko sudjelovao u igri kao inače (samo 37 dodira), bio je učinkovit s čak po 4 ključna dodavanja i udarca prema golu. Solidan je bio i Sahiti (3 ključna dodavanja) kojem je Kalaica skrenuo šut u gol. Njima se još treba pridodati Pukštasa s dobivenih 13 od 21 duela. I to bi bilo to.

S druge strane mladost u obrani je kumovala kod Lokomotivnih golova. Kao da su odlučili vratiti dio poklona koje je Hajduk dobivao. Smiješan je bio Buljan kod prvoga uz nepotrebno vraćanje baluna Jurić-Petrašila, a griješili su još Uremović i Jurak pa su domaći mogli čak i do izjednačenja nakon 0-4.

Ipak, jedna lijepa pobjeda u potpuno nebitnoj utakmici za razliku od one poljudske Lokomotivine koja je označila kraj bilo kakvih nadanja Bilih za titulom ove godine.

U idućim danima slijedi niz vijesti kao najava novog pohoda na titulu. Novi sportski direktor i trener, kraj posudbi nekih igrača, odlasci i dolasci u prijelaznom roku, novi tehnički sponzor i dres.

Ove sezone je potrošen rekordno velik novac, a rezultat je na kraju izostao. Treba vidjeti što ćemo i za koliko uspjeti prodati (ili darovati) neke igrače. Kakav je uopće interes. Najviše to ovisi o stanju same blagajne koja je sad dobro ispražnjena. Rekli bi neki “nije sjajno, ali nije kritično”. Šteta, prilika je bila ogromna.

Treba zaliječiti ozljede i ozljedice u ovih skoro mjesec dana pauze prije priprema. Prvi tjedan na Poljudu pa slijedi odlazak u Sloveniju 1. srpnja. Početak sezone je prva utakmica Konferencijske lige 25. srpnja.

Posebno treba paziti na ključnu poziciju u momčadi koja trenutno nedostaje. Žaper će se vratiti tek u rujnu (i pitanje je kad će dostići pravu formu) i Hajduk se ne smije tu kockati. Jednostavno treba jednog polivalentnoga “box to box” igrača koji može odigrati zadnjeg veznoga na vrhunskoj razini. Bez toga će opet biti živa muka prolaziti europska pretkola i prvu četvrtinu domaćeg prvenstva koja počinje 3. kolovoza. Valjda smo naučili da ova “krpljenja” s Krovinovićem, Sigurom, kao i ideje s Kalikom mogu dati nekog rezultata, ali to nije ta razina potrebna za ono što Hajduk želi.

Sve je u balansu. Ako se opet zadovoljimo s postojećim kadrom na toj poziciji onda “desetka” i krilo (krila) moraju biti debelo jači (i skuplji) kako bi iz oskudice oduzetih i nedostatno brzo prenesenih baluna mogli izraditi nešto.

Naravno, najviše će ovo razmišljanje ovisiti o novom treneru, sportskom direktoru, stanju blagajne (sa ili bez prodaje) i snalažljivosti na tržištu.

Sretno nam bilo.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter