Search
Close this search box.

DAN POSLIJE: Realna podjela bodova u Puli

Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Sam naslov dovoljno govori o igri Hajduka. U prvih 15 minuta je mirisalo na katastrofu veću od one iz prethodnog kola s Varaždinom. Čim su Bili vidjeli da se Istri utakmica stvarno igra, počelo je s kalkulacijama, sakrivanjem na terenu, izbjegavanjem duela. Sve to je rezultiralo gotovo zaostatkom od dva gola u tom razdoblju. Centimetri su na centru odlučili pa je jedan poništen zbog zaleđa.

Smiješeno je izgledala sredina i obrana. Napomena još jednom, igralo se protiv Istre, a ne derbi. Kako je Lawal ostao sam kod tog poništenog gola ne viđa se ni kod pionira u kasnijoj fazi utakmice, a ne kod seniora u 10. minuti kod 0-1. Kod onog regularnog su jednostavno nevjerojatne greške obrane koju se toliko hvalilo.

Ipak, nakon toga se Hajduk pribrao. Izgledao je puno angažiranije. Međutim, Istra je opasno prijetila opet u 21., 26. i 45. minuti. Previše propuha u obrani koja i sada ima najmanje primljenih golova u ligi. Kao da ne možemo igrati bez zadnjeg veznog razbijača i krila koje se spušta dovoljno nisko da i beka pokrije. A kad je tako nešto potrebno jasno je da smo spori i naprijed patimo.

Genijalnost Perišića je spasila bod, koji je i svojim angažmanom na terenu pokazao što je pravi profesionalac. Bilo bi dobro i za njega i za Hajduk da završi karijeru u Splitu i krene u trenerske vode. Može puno toga dati.
Drugo poluvrijeme je proteklo u manje-više izjednačenoj igri (posjed 50:50) bez nekih prevelikih uzbuđenja. Tek pri kraju po jedna prilika za svaku momčad za odlučiti utakmicu koje Vuk i Čuić nisu realizirali. Točnije Moufi i Devetak su odličnim startom spasili svoj gol.
Brekalo (dueli 8/12, 61 dodir, 24/27 dodavanja), Pukštas (dueli 15/24, 7 puta fauliran) i Perišić su bili bolji od ostalih koji su odigrali na prosječnoj HNL razini. Točno onolikoj kolika je premalo i za Istru dobiti.

Još su dvije utakmice preostale za kraj ove muke. Hajduk maksimalno može osvojiti 68 bodova što je lošije i od sezone 2016./2017. (69).

Ostaje nadati se kako predsjednik već sada ima kvalitetnija rješenja za iduću sezonu jer je nekih 30 dana do početka priprema. Dovoljno vremena, ali brzo to prolazi…


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter