Darijo Srna napustio Šahtar Donjeck

Foto: Šahtar Donjeck
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon više od 15 godina, rekordnih 536 nastupa i 49 golova te 26 trofeja (Kup UEFA, 10 nacionalnih prvenstava, 7 kupova Ukrajine i 8 supekupova) Darijo Srna je napustio Šahtar Donjeck.

Upravo danas Srni je omogućeno da se vrati treninzima nakon što je odlukom ukrajinskog Nacionalnog centar za borbu protiv dopinga dobio 17-mjesečnu suspenziju koja mu u potpunosti istječe 22. kolovoza kada će se moći vratiti službenim nastupima.

>> Srna: “Obaviješten sam da je u mom uzorku pronađena nedozvoljena tvar”

36-godišnji desni bočni bi prema najavama karijeru trebao nastaviti u članu Serie A Cagliariju.

>> Di Marzio: Srna pred potpisom za Cagliari

Na službenoj stranici kluba se navodi:

“Darijo, ti si veliki kapetan! Hvala ti za fantastičnih 15 godina, za prekrasnu i uspješnu priču, za tvoju ljubav, poštovanje i odanost Šahtaru. Bravo Kapetanu! Hvala, Darijo!

Od Srne se sljedećim riječima oprostio i vlasnik kluba Rinat Ahmetov:

Darijo je veliki kapetan i veliki igrač. I najvažnije, Darijo je super osoba. U 15 godina učinio je puno toga za Šahtar. Danas, dajem Dariju zasluženi pljesak i kažem mu veliko hvala. Hvala ti za svaku utakmicu, za svaki trofej koji si osvojio sa Šahtarom, za pravu odanost klubu. Darijo je s momčadi napravio dug i prekrasan put, postao je srce momčadi, simbol i živuća legenda Šahtara. Osvojili smo mnogobrojne titule zajedno, i veliki udio u svakoj od njih ima Darijo zbog njegova karaktera, njegovog vodstva i ljubavi prema navijačima. Bili smo zajedno u trenucima velikih trijumfa i u onim najtežim. Zajedno smo se borili i zajedno smo pobjeđivali. Danas želim reći da je ime Darija Srne zauvijek postalo dio Šahtarove povijesti. Darijo, naša vrata i naša srca su za tebe uvijek otvorena. Hvala ti, Kapetane!

Srna je pak rekao:

Dragi prijatelji, napuštam Šahtar. Teško mi je izreći ove riječi, ali one su istinite. 15 godina sam nastupao na terenu u Šahtarovom dresu. Nastupao sam da pobijedim, borio sam se za klub, za navijače, za Donjeck. To su bile nezaboravne i nevjerojatno sretne godine u mom životu. Zajedno s predsjednikom klub, s navijačima, s momčadi, s trenerima, dugo smo pisali povijest Šahtara. Ponosan sam što sam bio kapetan ovog velikog kluba, to je bila velika čast i odgovornost za mene. Svaki kup koji smo osvojili, svaki trofej nam je dao snagu i samopouzdanje da idemo dalje, da pobjeđujemo. I siguran sam da će sljedeće generacije igrača nastaviti slaviti Šahtar, da će donijeti mnoge kupove i titule. Svi koji igraju za Šahtar moraju zapamtiti da je ovo velik klub i da je velika čast igrati za njega. Želim reći veliko hvala predsjedniku – Rinatu Ahmetovu. Predsjedniče, hvala vam za vašu vjeru i potporu. Puno vam toga dugujem u životu. Hvala svim mojim trenerima, velikom gospodinu Mircei Lucescuu i ambicioznom Paulu Fonseci. Zahvaljujući vama, rastao sam i razvijao se kao igrač. Zahvaljujem svakom svom suigraču s kojim sam se zajedno borio za čast i slavu Šahtara. Želim se također zahvaliti i svim zaposlenicima kluba. Završne riječi upućujem navijačima. Dragi prijatelji, zauvijek će mi nedostajati vaša ljubav i potpora. Zauvijek ću pamtiti huk s tribina prepune Donbass Arene, nevjerojatnu atmosferu i fantastičan ugođaj koji ste za nas napravili svaku domaću utakmicu. Hvala vam, volim vas. Moje srce pripada Šahtaru. Vidimo se!

Klub je u znak poštovanja prvi put u povijesti odlučio umiroviti jedan broj, tako da će Darijo Srna ostati zadnji igrač Šahtara koji ga je nosio:

Pročitajte još:

>> Prijelazni rok – Ljeto 2018.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter