Darijo Srna preuzeo funkciju sportskog direktora Šahtar Donjecka

Foto: Šahtar Donjeck
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Legendarni kapetan Vatrenih Darijo Srna imenovan je za novog sportskog direktora Šahtara iz Donjecka, kluba u kojem je kao igrač proveo više od 15 godina te je upisao rekordnih 536 nastupa i 49 golova pri tome osvojivši 26 trofeja (Kup UEFA, 10 nacionalnih prvenstava, 7 kupova Ukrajine i 8 supekupova).

Nakon završetka igračke karijere u lipnju prošle godine vratio se u Šahtar i to u ulozi pomoćnog trenera. Surađivao je s portugalskim stručnjakom Luisom Castrom s kojim je klub ove sezone osvojio novu titulu prvaka Ukrajine te se plasirao u osminu finale Europske lige u kojem je prije prekida sezone u prvoj utakmici slavio kod Wolfsburga (1:2).

Srna će u novoj ulozi biti zadužen za razvoj mladih igrača, prilagodbu stranih pojačanja, integraciju igrača iz akademije u prvu momčad, sudjelovat će u transfernim aktivnostima, a bit će zadužen i da sve momčadi kluba prate usvojenu filozofiju i stil igre.

Predsjednik kluba Sergej Palkin je ovom prilikom izjavio: “Ova sezona je za Darija bila probno razdoblje u ulozi ne-nogometaš. Svi smo se brinuli za njega, gledali hoće li uspjeti. Sve je učinio vrlo uspješno! Svi razumijemo da je on klupska legenda. Svi igrači u momčadi tretiraju Darija s velikim poštovanjem, a za mlade igrače on je idol. Njegova osobnost je ovih dana poprilično važna za momčad. Odluka o imenovanju Darija za sportskog direktora je opravdana njegovim radom, njegovim utjecajem i pomoći Šahtaru. Njegova glavna zadaća je u središtu života momčadi kako bismo razumjeli sve procese – kako one trenažne tako i operativne. Biti veza između uprave kluba, trenerskog stožera, momčadi i predsjednika. Ovo je također vrlo važno jer komunikacija u našem životu utječe na toliko mnogo aspekata. Daljnje odlučivanje ovisi o međusobnoj komunikaciji. To je jedna strana njegova posla. Druga je njegova uključenost u transfernu politiku kluba te Akademija. Moramo shvatiti odvija li se trenažni proces i obrazovanje naših mladih momaka u skladu sa stilom i filozofijom kluba, koja se, pak, temelji na filozofiji prve momčadi i njezinog nogometa. Jedan od glavnih aspekata je prilagođavanje mladih igrača prvoj momčadi – kako onih koji su došli s Akademije, tako i onih koje smo doveli.”

Srna je pak dodao: “Činjenica da sam u klubu već 17 godina govori mnogo. Kao što sam već spomenuo više puta, Šahtar je moj klub i moja strast. Bit ću ovdje dokle god me trebaju. Moje srce je oduvijek bilo u Šahtaru, a moj zadatak je razviti klub i pomoći momčadi, predsjedniku, izvršnom direktoru. Stoga ću učiniti sve što se traži od mene. Najvažnije je da ću biti na terenu. Jer nisam uredski čovjek obzirom da sam cijeli život proveo na nogometnom terenu. Volim osjetiti ekipu, osjetiti trenera. Protekle godine sam od gospodina Castra naučio mnoge stvari i zahvalan sam mu na mogućnosti da pomogne momčadi. Moja je uloga uvijek ista – pomoći Šahtaru, pomoći razvoju mladih igrača i pokušati doprinijeti da momčad igra lijep napadački nogomet. Moram biti prisutan na svakom treningu, na svakoj utakmici, ali mnoge će se moje dužnosti promijeniti. Mnogo je stavki u mom ugovoru, ali ja ću uvijek poštovati klub i obavljati sve zadatke koji su postavljeni pred mene. Dat ću sve od sebe da Šahtar bude što bolji. Moji ciljevi su ciljevi kluba. To je sjajan, spektakularan i napadački nogomet, razvoj mladih nogometaša, osvajanje zlatnih medalja, kvalifikacija za Ligu prvaka. Radit ću na tome i učinit ću sve da postignem jako dobar rezultat kako bi naši navijači, vlasnik i predsjednik Uprave bili zadovoljni.”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter