David Alaba potpisao za Real Madrid

Foto: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Real Madrid je dobio prvo pojačanje za sljedeću sezonu. Novi igrač kraljevskog kluba postao je sad već bivši nogometaš Bayerna i austrijski reprezentativac David Alaba koji na Santiago Bernabeu stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s bavarskim klubom. Sa španjolskim gigantom dogovorio je suradnju za sljedećih pet sezona, a godišnja plaća će mu biti 12 milijuna eura.

Alaba je Bayern odlučio napustiti nakon 13 godina. U tom periodu je upisao 431 nastup u kojem je postigao 33 gola i 55 asistencija. 28-godišnjak je u čak deset navrata osvojio Bundesligu, šest puta njemački kup, a u pet navrata i nacionalni superkup. Kad su međunarodna natjecanja u pitanju dva puta se okitio titulom prvaka Europe, u europskom superkupu je slavio dva puta, a isto toliko je osvojio naslova na FIFA klupskom svjetskom prvenstvu.

Polivalentni nogometaš je sedam puta dobio nagradu za najboljeg igrača Austrije u čijem je nacionalnom dresu upisao 79 nastupa postigavši 14 golova.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter