Search
Close this search box.

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza posjetila Aleksandera Čeferina

Foto: UEFA

Visoka delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem, primljena je danas kod predsjednika Uefe, Aleksandera Čeferina, i njegovih najbližih suradnika.

Sastanak čelnih ljudi Uefe i HNS-a održan je u sjedištu krovne europske nogometne federacije u Nyonu. Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin primio je visoku delegaciju HNS-a u kojoj su uz predsjednika Kustića bili izvršni direktor Tomislav Svetina i tehnički direktor Stipe Pletikosa. Uz Čeferina, hrvatsko izaslanstvo ugostili su Uefin šef nogometa Zvonimir Boban te direktor nacionalnih saveza Zoran Laković.

“Hvala predsjedniku Čeferinu i najbližim suradnicima, g. Bobanu i g. Lakoviću, na izuzetno ugodnom primanju te konstruktivnom i otvorenom razgovoru. Ponosni smo što je hrvatski nogomet izuzetno cijenjen unutar krovne kuće europskog nogometa, kao i da HNS ima tako kvalitetnu suradnju s Uefom na mnogobrojnim projektima. Raduje nas da predsjednik Uefe prati zanimljivo natjecanje u Prvoj ligi, a razgovarali smo i nizu izazova današnjeg europskog nogometa, od tzv. Superlige preko pandemije do rata u Ukrajini. Predsjedniku Čeferinu iznijeli smo ideju stvaranja kuće hrvatskog nogometa u Veslačkoj te nam je drago što će Uefa podržati taj projekt ako uspijemo krenuti u realizaciju. Počašćeni smo ovako ugodnim primanjem te se veselimo uzvratiti gostoprimstvo na sastanku Izvršnog odbora Uefe koji će biti održan u rujnu na Hvaru”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“Bilo nam je zadovoljstvo primiti izaslanstvo HNS-a koji je na terenu i izvan njega zasigurno jedan od najuspješnijih srednje velikih saveza u Europi. Srebrna medalja hrvatske reprezentacije u Rusiji najbolja je inspiracija svakoj manjoj zemlji da se nogometni snovi mogu ostvariti ako uz nogometni talent i vještinu pokažete veliko zajedništvo. Klupski nogomet je također sve bolji, što potvrđuje i nedavno potpisan rekordan ugovor za TV prava. HNS je proteklih godina napravio velike iskorake u izgradnji kvalitetne infrastrukture diljem zemlje te će sigurno i dalje imati snažnu podršku Uefe nastaviti istim smjerom. To vrijedi i za potencijalni kamp odnosno kuću nogometa u Zagrebu, što bi bilo odlično rješenje za HNS. Raduje me novi dolazak u Hrvatsku, Hvar je izvrsno odredište za sjednicu našeg Izvršnog odbora, pri čemu će HNS biti nesumnjivo sjajan domaćin”, izjavio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Delegacija HNS-a darovala je domaćinima personalizirane dresove aktualnih svjetskih doprvaka – dres s brojem 9 Aleksanderu Čeferinu, s brojem 11 Zoranu Lakoviću te dobro poznati dres s brojem 10 Zvonimiru Bobanu, legendarnom kapetanu Vatrenih koji je 1998. godine vodio Hrvatsku do osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, priopćio je HNS.

Pročitajte još:

Kustić predlaže Tomaševiću da Zagrebello postane kamp reprezentacije


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter