DFL odlučio da se Bundesliga nastavlja od 16. svibnja

Foto: Pixabay

Nakon što su federalne i državna vlada dali zeleno svjetlo za nastavak Bundeslige, prepustivši DFL-u da odluči kad će točno do njega doći, održan je video sastanak 36 klubova prve i druge lige na kojem je odlučeno da se natjecanje nastavlja od subote, 16. svibnja.

Njemačka je tako postala prva liga petice koja je donijela odluku o nastavku nogometne sezone. Utakmice će se igrati pred praznim tribinama uz poštivanje strogih epidemioloških uputa pa će tako na stadionu moći biti maksimalno 322 osobe. Momčadi će na stadion dolaziti odvojeno kako bi se izbjegao nepotreban kontakt, a igrači će morati poštivati upute o socijalnoj distanci tako da će razmak između njih u svlačionici morati biti najmanje jedan i pol metar.

Na teren će momčadi izlaziti odvojeno, a neće biti ni uobičajenog rukovanja, kao ni fotografiranja. Tijekom sezone igrači će bar jednom tjedno biti testirani na koronavirus. Prvi val testova proveden prošlog tjedna na uzorku od 1724 igrača, trenera i ostalog osoblja pokazao je deset pozitivnih slučajeva. Igrači čija dva uzastopna testa budu negativna imaju pravo nastupa. Ukoliko test bude pozitivan klub nije dužan o tome obavijestiti javnost, iako se dosad ta opcija nije koristila. Ostatak momčadi neće nužno biti poslan u karantenu nego će moći nastaviti s treninzima. Prije nastavka sezone igrači će boraviti u karanteni koju će klubovi organizirati u svojim trening centrima.

Parovi 26. kola Bundeslige:

Subota, 16.5.:
Borussia Dortmund – Schalke
RB Leipzig – Freiburg
Hoffenheim – Hertha
Fortuna – Paderborn
Augsburg – Wolfsburg
Eintracht – Borussia Gladbach
Nedjelja, 17.5.:
Köln – Mainz
Union Berlin – Bayern
Ponedjeljak, 18.5.:
Werder – Bayer

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter