Digitalizacija HNS-a – igrači više ne trebaju čekati objavu registracije u glasniku kako bi stekli pravo nastupa

Foto: Pixabay

Stupanjem na snagu novog Pravilnika o statusu igrača i registracijama Hrvatski nogometni savez je zakoračio u digitalno doba. Naime jedna od promjena usvojenih novim pravilnikom je da igrač pravo nastupa stječe dan nakon objave registracije u informatičkom sustavu HNS-a – COMETU, odnosno dan nakon ovjere registracije od strane Saveza.

Do sada je igrač pravo nastupa stekao tek kad bi njegova registracija bila objavljena u službenom glasniku Saveza, a kako on obično izlazi srijedom tijekom proteklih sezona znalo se dogoditi da igrač zbog toga propusti određenu utakmicu te na pravo nastupa čeka i po nekoliko dana.

Uvedenim promjenama HNS-a je na svojoj službenoj web stranici uveo poseban dio za registracije igrača gdje će po potrebi i na dnevnoj bazi objavljivati zapisnike izvršenih registracija, a sve s ciljem kako bi igrači što prije ostvarili pravo nastupa za klub. Prvi zapisnici su na spomenutoj podstranici svjetlo dana ugledali 15. lipnja.

Posebno će zanimljivo biti na ovaj način pratiti prijelazni rok, a odlukom IO HNS-a on će ove godine u Hrvatskoj trajati od 27. srpnja do 18. listopada, osim za finaliste Hrvatskog nogometnog kupa i sudionike doigravanja za popunu HT Prve lige za koje počinje nakon posljednje odigrane ovosezonske utakmice.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter