Dinamo to smo mi: Aktualna uprava Dinama u nasilnoj privatizaciji želi da vlasnici kluba postanu isti oni koji su ga i opljačkali

Foto: Dinamo to smo mi

Nogometni klub Dinamo je skoro dva desetljeća okupiran i pljačkan od nelegitimne Skupštine i ljudi koji njime upravljaju. U tom razdoblju Dinamov smisao izgubljen je između procesa na osječkom sudu za najveću pljačku u povijesti hrvatskog sporta i moralnom talogu vodstva Kluba, uz kojeg se na spomen Dinama vežu asocijacije primitivizma, diktature i samovolje uz političko-pravosudni blagoslov institucija.

Aktualna uprava potjerala je navijače i članove Dinama od svog Kluba. Stadion je konstantno prazan, sportski aspekt poslovanja sveo se na privatni interes ispred interesa Kluba, a o uspješnosti vođenja Dinama govori činjenica kako je prošla poslovna godina bila najgora u povijesti – sa 112,8 milijuna kuna minusa. Nadalje, bilanca Dinama za 2017. godinu pokazuje kako su njegove obveze veće od ukupne imovine Kluba te da je isti u velikim financijskim problemima uz sve izlazne transfere i donacije Grada Zagreba u zadnjih deset godina.

O samom suđenju u Osijeku očitovat ćemo se kad za to dođe vrijeme jer istovremeno, ispod radara, provlači se pokušaj privatizacije Dinama kojim bi se legalizirala pljačka Kluba kojoj svjedočimo posljednjih godina. Nasilnom privatizacijom pokušavaju se amnestirati svi događaji zbog kojih je Dinamo na stupu srama.

Svih ovih godina, članovi Dinama pokušavaju tome stati na kraj. Demokratizacija Dinama je jedini način za povratak Kluba njegovim članovima i nada da će sport biti ispred osobnih interesa.

Tiraniji koja je trenutno u Dinamu jedina su alternativa njegovi članovi s vizijom, misijom i ciljem. Okupljeni u udruzi „Dinamo to smo mi“ kao uspješan primjer ističemo MNK Futsal Dinamo, Klub njegovih članova koji je vođen demokratski, transparentno i odgovorno. Pokazali smo što znamo te kako je moguće tako raditi, a to želimo pokazati i u Dinamu.

Pozivamo sve Dinamovce da se uključe u rad naše udruge kako bi vratili Klub onima kojima i pripada, a to su njegovi članovi, jer Dinamo to smo mi!

 

Udruga članova GNK Dinamo „Dinamo to smo mi“


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter