Dinamo to smo mi: Sportska inspekcija je smjenila Kodžomana, tko štiti nelegalnu skupštinu Dinama?

Screenshot: Sport nedjeljom

Udruga članova GNK Dinama “Dinamo to smo mi” zaprimila je krajem prošlog tjedna izvješće Sportske inspekcije koje je pozitivno riješila njezinu prijavu protiv predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana i naložila klubu da se on smjeni s pozicije obzirom da se nalazi u evidenciji Ministarstva pravosuđa kao pravomoćno kažnjena osoba.

Nelegalna i nelegitimna uprava Dinama svojim postupcima dokazuje da ih jedino brinu njihove pozicije i da će na njima ostati dok ih institucije ne prisile na odlazak ili promjene. Upravo su oni glavni krivci što se prije svake velike utakmice priča i piše o pravnim problemima – rekao je predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi” Juraj Čošić i dodaje:

Predlažemo ljudima koji sjede u upravi i skupštini kluba da pod hitno usklade statut sa Zakonom o udrugama i raspišu izbore u Dinamu, a ne da se skrivaju iza dobrih rezultata ekipe. Naš cilj je jasan i od njega necemo odustati – kazao je Čošić.

Podsjetio je kako još u kolovozu prošle godine je Sportska inspekcija utvrdila da Dinamo ne djeluje sukladno Zakonu o udrugama i naložila klubu da ispravi nepravilnosti.

–  Još u kolovozu utvrđeno je kako skupštinu Dinama čine ljudi koji nisu pet godina članovi kluba i kako se popis članstva ne vodi po zakonu o udrugama. Mi se pitamo tko je odgovoran za to? Čija je odgovornost članstvo Kluba u Dinamu? Zašto Gradski ured za opću upravu već sedam mjeseci štiti ljude u Dinamu koji su u međuvremenu počinili nove teške prekršaje poput afere SMS i sličnih, ali i zbog kojih se podižu nove optužnice – upitao se javno Čošič.

Dinamo – to smo mi


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter