Dinamu od Grada Zagreba preko 300 milijuna kuna

Foto: GNK Dinamo

Pritisak udruge „Dinamo – to smo mi” urodio je plodom, a ponovno su i ulovili dopredsjednika Dinama Tomislava Svetinu u laži koji je na prošlotjednoj konferenciji izrekao o navodnih 200 milijuna kuna proteklih deset godina financiranih od strane Grada Zagreba.

Gradski ured za sport i mlade Grada Zagreba na zahtjev Odbora za kontrolu vezano za 19. točku trinaeste sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba koja je podnesena na prijedlog udruge „Dinamo – to smo mi” dostavio je podatke o planiranim sredstvima po programima aktivnosti za GNK Dinamo u razdoblju od 2006. do 2017. godine. U proteklih jedanaest godina porezni obveznici su sa 273.721.371,12 kn financirali Dinamo.

Grad Zagreb objavio s koliko novaca je financirao GNK Dinamo iz proračuna

Nadalje, na zahtjev Odbora za kontrolu koji je također vezan za financije Dinama i financiranje putem Zagrebačkog holdinga u četiri godine Dinamo je dobio trideset (30) milijuna kuna(bez PDV-a).

Treba napomenuti da još uvijek nije dostupan podatak o tome koliko je Dinamo dobio od Turističke zajednice Grada Zagreba koja se isto vrlo izdašno reklamirala na utakmicama kluba iz Maksimira, ali prema nekadašnjem pisanju Nacionala, u 2006. godini preko Turističke zajednice Grada Zagreba, Dinamo je dobio 6 milijuna kuna, a u 2007. dobio je 3,5 milijuna kuna za sponzorstvo na dresu poznato kao “ZG U SRCU”.

Također, autistični Gradski ured za opću upravu po pitanju legitimnosti Statuta Dinama ponovno je oprao ruke od svoje nadležnosti po pitanju „sjevernokorejskog” modela odlučivanja u GNK.

Gradski ured za upravu o Statutu Dinama

Mihael Polovanec


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter