Dinamu od Grada Zagreba preko 300 milijuna kuna

Foto: GNK Dinamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Pritisak udruge „Dinamo – to smo mi” urodio je plodom, a ponovno su i ulovili dopredsjednika Dinama Tomislava Svetinu u laži koji je na prošlotjednoj konferenciji izrekao o navodnih 200 milijuna kuna proteklih deset godina financiranih od strane Grada Zagreba.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Gradski ured za sport i mlade Grada Zagreba na zahtjev Odbora za kontrolu vezano za 19. točku trinaeste sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba koja je podnesena na prijedlog udruge „Dinamo – to smo mi” dostavio je podatke o planiranim sredstvima po programima aktivnosti za GNK Dinamo u razdoblju od 2006. do 2017. godine. U proteklih jedanaest godina porezni obveznici su sa 273.721.371,12 kn financirali Dinamo.

Grad Zagreb objavio s koliko novaca je financirao GNK Dinamo iz proračuna

Nadalje, na zahtjev Odbora za kontrolu koji je također vezan za financije Dinama i financiranje putem Zagrebačkog holdinga u četiri godine Dinamo je dobio trideset (30) milijuna kuna(bez PDV-a).

Treba napomenuti da još uvijek nije dostupan podatak o tome koliko je Dinamo dobio od Turističke zajednice Grada Zagreba koja se isto vrlo izdašno reklamirala na utakmicama kluba iz Maksimira, ali prema nekadašnjem pisanju Nacionala, u 2006. godini preko Turističke zajednice Grada Zagreba, Dinamo je dobio 6 milijuna kuna, a u 2007. dobio je 3,5 milijuna kuna za sponzorstvo na dresu poznato kao “ZG U SRCU”.

Također, autistični Gradski ured za opću upravu po pitanju legitimnosti Statuta Dinama ponovno je oprao ruke od svoje nadležnosti po pitanju „sjevernokorejskog” modela odlučivanja u GNK.

Gradski ured za upravu o Statutu Dinama

Mihael Polovanec


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter