Dino Skender više nije trener Olimpije

Foto: NK Osijek

Ljubljanska Olimpija je raskinula suradnju sa hrvatskim trenerom Dinom Skenderom i njegovim cjelokupnim stožerom kojeg su činili Karlo Primorac, Matko Novak, Goran Boromisa i Ivan Zorić. 37-godišnji stručnjak se tako u glavnom gradu susjedne države zadržao nešto više od šest mjeseci u kojima je Zmajčeke vodio u 30 susreta u kojima je upisao skor od 16 pobjede te po 7 neriješenih i poraza.

“Odluku smo donijeli na temelju igra koje je momčad pružala pod Skenderovim vodstvom, a koje su bez obzira na poziciju na ljestvici bile ispod prave vrijednosti Olimpije te nisu pravi odraz kvalitete igračkog kadra. Također se nije ispunila ni klupska vizija o značajnijem udjelu mladih domaćih igrača.”, pojasnili su iz kluba.

U prošloj sezone Prve lige Telekom Slovenije Olimpija je osvojila drugo mjesto s dva boda zaostatka za prvakom Celjem dok je u prvom dijelu aktualne sezone također na drugom mjestu ljestvice s tri boda zaostatka za vodećim Mariborom. Europsku epizodu je Skenderova momčad okončala u drugom kolu kvalifikacija Europske lige kada ga je eliminirao Zrinjski iz Mostara.

Skender je prije Olimpije radio u Osijek gdje je prvo vodio drugu momčad, a potom je od ožujka do rujna 2019. godine bio trener prve ekipe. Nakratko je potom obnašao i dužnost voditelja škole nogometa.

Podsjećamo da su Olimpiju ove zime već napustili i hrvatski igrači Ante Vukušić, Goran Milović, Mario Kvesić te Jakov Blagaić.