Search
Close this search box.

Dragan Skočić novi izbornik mladih Vatrenih

Foto: HNS

Dragan Skočić preuzeo je dužnost izbornika hrvatske U-21 reprezentacije, nakon što je dogovorio detalje suradnje s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, a njegovo imenovanje potvrdio Izvršni odbor HNS-a, priopćeno je iz krovne kuće hrvatskog nogometa.

Hrvatska U-21 reprezentacija osigurala je treći uzastopni plasman na Europsko prvenstvo, a dosadašnji izbornik Igor Bišćan imenovan je trenerom zagrebačkog Dinama. Kormilo mlade reprezentacije preuzet će Dragan Skočić koji je u sjedištu Saveza potpisao ugovor s predsjednikom Saveza, Marijanom Kustićem.

Skočićev posljednji posao bilo je vođenje iranske reprezentacije koju je uspješno odveo na FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru, a s 25 osvojenih bodova u 10 utakmica u trećem krugu kvalifikacija postavio je novi rekord iranske reprezentacije. Usprkos izvanrednim rezultatima, Skočić nije imao priliku voditi Iran na završnom turniru.

Prije vođenja Irana, Skočić je trenirao Rijeku, Interblock Ljubljanu, Al Arabi, Al Nassr, Malavan, Foolad, Rayka Babol i Sanat Naft, a među trenerskim uspjesima ističu se osvajanje Hrvatskog kupa s Rijekom te Slovenski kup i Superkup s Interblockom. S Al Arabijem je došao do finala Kupa prijestolonasljednika i Kupa federacija, a Al Nassr i Foolad je vodio u Azijskoj Ligi prvaka. Skočić je bio među nominiranim trenerima za nagradu najboljeg svjetskog izbornika 2021. godine prema IFFHS-u.

“S puno ponosa, ambicije i optimizma preuzimam ovu ulogu te zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ukazanom povjerenju. Igor je radio jako dobar posao s našom mladom reprezentacijom i želja mi je da na pravi način završimo aktualni ciklus sa što boljim nastupom na Europskom prvenstvu, a potom prionemo slaganju nove generacije. Imamo zaista puno talentiranih i kvalitetnih igrača te se radujem izazovu da im svojim znanjem i iskustvom pomognem ostvariti svoje potencijale”, izjavio je novi izbornik U-21 reprezentacije Dragan Skočić.

“Iznimno smo zadovoljni što smo dogovorili suradnju s jednim tako renomiranim, uspješnim i dokazanim stručnjakom, što potvrđuje koliko važnosti pridajemo razvoju naših mladih nogometaša. Zahvaljujem Draganu što je prihvatio naš prijedlog i odlučio se za ovaj izazov, iako je nakon sjajno odrađenog posla s iranskom A reprezentacijom vrlo tražen od strane brojnih klubova i saveza. Želim Draganu puno sreće i uspjeha, a od Saveza će imati maksimalnu podršku kako bi ostvario rezultatske i razvojne ciljeve koje smo zajednički postavili”, istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter